Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

stelios_fountoglouΤου Στέλιου Φούντογλου | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πως θα μπορούσε κάποιος να συνδέσει την αγάπη με την καθημερινότητα, τη ρουτίνα, την πολιτική, τις σχέσεις, τον ίδιο τον άνθρωπο; Ξεχασμένη λέξη στα στόματα και τις καρδιές των πολλών σαν το χιλιοειπωμένο συγγνώμη που καλύπτει τις βεβιασμένες μας πράξεις. Δεν είναι μόνο η λέξη των πέντε γραμμάτων που ξεχάσαμε και υποτιμήσαμε ισχυροποιώντας το εγώ μας...

Μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, πολλές λέξεις φθείρονται και χάνουν την ουσία. Είναι η ανθρωπιά που χάσαμε στη φτώχεια των ανθρώπων, των συναισθημάτων, της ίδιας μας της ζωής. Θα την έχεις ακούσει πολλές φορές αυτή τη λέξη μα πια φοβάσαι να την καλοδεχτείς και να αφεθείς στα δικά της μονοπάτια.

Δεν είναι η αγάπη του έρωτα μονάχα χαραγμένη στα στόματά μας!! Είναι η αγάπη της φιλίας, της πολιτικής, της κοινωνίας που σε κάνει κάθε τόσο να κλείνεσαι στον εαυτό σου και να παλεύεις τις δυσκολίες. Μαζικές προσπάθειες αγάπης αχνοφαίνονται στον ορίζοντα ή περνούν μπροστά στα μάτια μας σε ασπρόμαυρη οθόνη θυμίζοντας το λησμονικό τότε!!

Χάθηκαν οι ανθρώπινες σχέσεις κλεισμένες σε ένα διαδικτυακό κουτί ή αν προτιμάτε σε ένα ξεχασμένο ανθρώπινο μυαλό. Κι αν κάποιοι επιμένουν να βλέπουν πως το πρόβλημα της χώρας μας είναι ολίγον ηθικό και πολιτικό, εγώ θα πω πως μάλλον είναι θέμα των πέντε λέξεων.

Πάρτε ένα χαρτί και μολύβι και αραδιάστε τα προβλήματα που ξεχωρίζουν στα πρωτοσέλιδα και στα δελτία των οκτώ... Βάλτε τα με όποια σειρά προτιμάτε και βάλτε δίπλα τη λέξη αγάπη!!! Αγάπη για το καλό των εργαζομένων, της πονεμένης κοινωνίας, αγάπη στη φτώχεια των μαθητών και των ανέργων, βάλτε τη λέξη αγάπη στην πολιτική πρωτοβουλία!!! Βάλτε τη λέξη αγάπη στη μιζέρια των ανθρώπων, βάλτε τη λέξη αγάπη στην καθημερινότητά μας και συνεχίστε να συγκρίνεται.. Στην οικονομία, στην παρατημένη υγεία, στην περιθωριοποιημένη παιδεία, βάλτε τη λέξη με τα πέντε γράμματα! Στα ανθρώπινα σκάνδαλα της καρδιάς, βάλτε τη λέξη αγάπη!!!

Όλα από εκεί ξεκινούν κι όλα εκεί τελειώνουν. Από τις λέξεις που ξεχάσαμε τον ορισμό τους!! Αγαπάμε εγωιστικά για το εγώ μας, το συμφέρον μας, την υστεροφημία μας. Όχι, δεν φταίνε τα συμφέροντα, δεν φταίνε οι τοκογλύφοι και οι πολιτικοί!!! Φταίμε εμείς, όλοι εμείς που ξεχάσαμε να αγαπάμε και να ξεχνάμε το κοινό καλό!!

Η ευτυχία είναι συνδεδεμένη με την αγάπη! Η οικονομική ευημερία κάποιου πρέπει να συνδέεται με την αγάπη! Το πρόβλημα του διπλανού μας πρέπει να υπολογίζεται με αγάπη! Η πολιτική πρέπει να αναβλύζει από την αγάπη...

Καταστρέψαμε τις σχέσεις, τις ερωτικές, που από εκεί πηγάζουν όλα! Τις σχέσεις συμπαράστασης για τον πλησίον μας! Τις σχέσεις της Ελλάδας με τα παιδιά της για ένα υπερτιμημένο εγώ!!!!

Εμείς οι άνθρωποι χάσαμε την επαφή και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας!! Είναι μια λέξη με πέντε γράμματα που κανείς δεν μπόρεσε να μεταφράσει συναισθηματικά!! Είναι μια λέξη τόσο σημαντική και ουσιαστική που διαχειριζόμαστε για την στιγμή!!!

Μάθετε να την προφέρεται σωστά και θα σας το ανταποδώσει...

Μην καταστρέψουμε, ίσως, την πιο σημαντική λέξη που είχαμε την ευκαιρία να ξεστομίσουμε!!

Εις το επανιδείν..