Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 31 Μαϊος 2022 10:05

Με εμπειρίες και νέους στόχους επέστρεψε η ομάδα Ρομποτικής του ΠΔΜ απο τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ρομποτικής- 2022

Ένα συναρπαστικό ταξίδι με πολλές νέες γνωριμίες και εμπειρίες έφτασε στο τέλος του. Η τρίτη συμμετοχή της Hyperion Robotics,

στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ρομποτικής - Eurobot 2022, που διεξήχθη 25-28 Μάιου  στη Λα Ρος-συρ-Υών της Γαλλίας, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, κατακτώντας την 20η θέση.  

Η ομάδα ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αγωνίστηκε σε πέντε γύρους. Λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας του συστήματος διευθυνσιοδότησης καθώς και του περιορισμένου χρόνου που είχε στη διάθεση της για αντικατάσταση και επαναπρογραμματισμό του συστήματος, ήταν καταλυτικός παράγοντας για την απόφαση να αγωνιστεί με ένα εκ των δυο ρομπότ στους τρεις τελευταίους γύρους. 

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, η Hyperion Robotics, κατάφερε να εντυπωσιάσει συμμετέχοντες, κριτές και θεατές με τους μηχανισμούς συλλογής, αποθήκευσης και ταξισνόμησης των αντικειμένων της πίστας του διαγωνισμού.  

Στόχος της ομάδας, είναι τον Μάιο του 2023 να εκπροσωπήσει με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία την χώρα μας και να την ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.  

Η Hyperion Robotics, θα ήθελε να ευχαριστήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για την εμπιστοσύνη και στήριξη του καθώς και τις εταιρείες που πίστεψαν στην προσπάθεια της και με τις χορηγίες τους κατέστησαν δυνατή την συμμετοχή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ρομποτικής. 

Η σύσταση της ομάδας  

  • Δασυγένης Μηνάς (Επίκουρος Καθηγητής): Team Mentor  
  • Χατζησάββας Αντώνιος (Υποψήφιος Διδάκτωρ): Team Leader   
  • Φράγκος Γεώργιος: Construction - Analysis & Design  
  • Χατζητουλούσης Πέτρος: Software Developer  
  • Στρουμπάκης Πέτρος: Construction - Analysis & Design  
  • Γεωργίτσαρος Κωνσταντίνος: Software Developer  

Κτιστάκης Γεώργιος: Construction - Analysis & Design 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαϊος 2022 10:25