Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
vetonews

vetonews

Η ΕΣΠΗΤ σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ, την ΠΟΣΠΕΡΤ, την ΠΟΕΠΤΥΜ και την ΕΤΗΠΤΑ συμμετέχει στην απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με αιτήματα της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, με θέμα «Πλήρεις αποζημιώσεις οικολογικών σχημάτων και προσκλήσεις για Κονφούζιο»

Η ερώτηση βασίζεται σε σημερινό υπόμνημα της Ένωσης προς την Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων του ΥΠ.Α.Α.Τ. όπου, αρχικά, καταγράφεται η δυσαρέσκεια των παραγωγών απέναντι στις φημολογούμενες, αυθαίρετες και άδικες, οριζόντιες μειώσεις στις πληρωμές των οικολογικών σχημάτων (eco schemes) και, συγκεκριμένα, στις δράσεις 31.6Β και 31.6Γ, για τις οποίες έχουν εκδοθεί και πληρωθεί τα παραστατικά από το προηγούμενο έτος από τους καλλιεργητές.

Έπειτα, παρατίθεται το ζήτημα των άνισων αποζημιώσεων ανά καλλιέργεια και εφαρμογή Κονφούζιο, καθώς για διαφορετικά προϊόντα προβλέπεται τεράστια διαφορά στην κάλυψη και την ενίσχυση.

Τέλος, γίνεται αναφορά στην αποζημίωση για την εφαρμογή Κονφούζιο στα ροδάκινα – νεκταρίνια - βερίκοκα, όπου σύμφωνα με τη νέα Προδημοσίευση Πρόσκλησης της παρέμβασης Π3-70-1.3 (Δράση 2), αγνοείται η νέα, επικαιροποιημένη μελέτη για το κόστος και χρησιμοποιείται ως βάση αναφοράς μια μελέτη δεκαετίας, με συνέπεια την καταβολή πολύ λιγότερων χρημάτων, ειδικά για την καλλιέργεια της ροδακινιάς.

Το συγκεκριμένο ζήτημα, έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης κοινοβουλευτικής ερώτησης, που είχε καταθέσει η κ. Βέττα στις 8 Φεβρουαρίου για το ίδιο θέμα, με την οποία προωθούσε τα αιτήματα των Αγροτικών συλλόγων Βελβεντού, Νάουσας και Σκύδρας για τις αποζημιώσεις στην εφαρμογή του Κονφούζιο στις ροδακινιές. Δυστυχώς, είτε λόγω αδιαφορίας, είτε λόγω σκοπιμότητας, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει απαντήσει στην συγκεκριμένη ερώτηση.

Ως εκ τούτου, η κ. Βέττα ζητά την άμεση παρέμβαση και ενημέρωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να ενισχυθούν οι αγρότες, τόσο πανελλαδικά, όσο και ειδικότερα στην Π.Ε. Κοζάνης, με τα προβλεπόμενα ποσά και τις απαραίτητες καλύψεις.

Επισυνάπτεται η ερώτηση.

Το Δήμαρχο Σερβίων Χρήστο Ελευθερίου επισκέφθηκε στο Δημαρχείο η υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κίνημα Αλλαγής,

Η Βουλεύτρια Φλώρινας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα,

Στη Φύση δεν υπάρχει τίποτα μόνο του

Τα θαύματα, τα μυστήρια, τα περίεργα και τα εκπληκτικά δεν είναι αντίθετα στη φύση, αλλά αντίθετα στις μικρές γνώσεις, στις ελάχιστες πληροφορίες και τις σχεδόν ανύπαρκτες βεβαιότητες

Δύο αγγλόφωνα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών για φοιτητές από το εξωτερικό θα προσφέρει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2024-2025 στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας και διεθνοποίησής του. 

Παρουσίαση του βιβλίου "Βροχές Βερμίου" του Θανάση Μαρκόπουλου

Παίρνουμε μέρος μαζικά, αγωνιστικά στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία την Τετάρτη 17 Απρίλη στις 11:00 στο παλιό πάρκο.

Σε μία προσπάθεια να αποδοθεί η μέγιστη δυναμική στην κινητοποίηση της 17ης Απριλίου, τα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης, Εορδαίας και Καστοριάς

Σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η Ολυμπία Τελιγιορίδου από την Καστοριά εκλέχτηκε 

Σελίδα 1 από 3849