Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 07:33

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να γίνει ιδιωτικό μονοπώλιο ;

Η ΔΕΗ κατ΄εντολή της κυβέρνησης συνεχίζει την αδιέξοδη (για τα συμφέροντα του Δημοσίου) πολιτική της ιδιωτικοποίησης του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Η συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΔΔΗΕ με την «πρόκριση» των εννέα επίδοξων επενδυτών δείχνει εμμονή και επιμονή σε μια καταστροφική πορεία πώλησης – απώλειας όχι μόνον κρίσιμων υποδομών για τη χώρα αλλά και εγγυημένων εσόδων για το Δημόσιο. 

Οι εργαζόμενοι έχουν ξεκάθαρη θέση και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ την έχει διατυπώσει έγκαιρα και με σαφήνεια:  

Είμαστε αντίθετοι στη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και αυτό γιατί υποστηρίζουμε ότι τα δίκτυα Διανομής και Μεταφοράς, που αποτελούν μονοπωλιακή δραστηριότητα και έχουν διασφαλισμένη κερδοφορία , πρέπει να παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο.

Το κυβερνητικό επιχείρημα της εξεύρεσης κεφαλαίων είναι έωλο όταν είναι γνωστό σε όλους πως ο Διαχειριστής Διανομής έχει τις δυνατότητες να υποστηρίξει το επενδυτικό του πρόγραμμα.

Αλήθεια, μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ένα μονοπώλιο , με διασφαλισμένη κερδοφορία, θα έχει αδυναμία χρηματοδότησης;

Το ενδιαφέρον που έδειξαν μεγάλα επενδυτικά funds δείχνει πόσο «βέβαιη» και «σίγουρη» θεωρούν την επένδυση στο ΔΕΔΔΗΕ.

Οι ξένοι επενδυτές κάνουν ότι έκαναν πάντα: Αναζητούν κέρδη! 

Γιατί όμως ο Όμιλος ΔΕΗ , ένας βιομηχανικός όμιλος στρατηγικού χαρακτήρα πρέπει να μπει σε μια διαδικασία τεμαχισμού και  πώλησης (που θα ζημιώσει το Δημόσιο) όταν αυτό δεν επιβάλλεται από καμιά Οδηγία ή άλλη υποχρέωση της χώρας μας ;

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 07:38