Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 09:07

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες με το masterplan της απολιγνιτοποίησης διαθέτει εκτασεις για την δημιουργία 2000 Μεγαβάτ φωτοβολταϊκών

Το masterplan αφορά βεβαίως τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει αρχική χωροθέτηση χρήσεων γης για τις τεράστιες εκτάσεις των εξαντλημένων λιγνιτικών πεδίων και προετοιμασία για την εκπόνηση Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν αναπτυχθεί ψηφιακοί χάρτες με τις Ζώνες Απολιγνιτοποίησης (ΖΑΠ) και αποτυπώθηκαν, σε αυτές, οι εκτάσεις που θα αξιοποιηθούν για επενδύσεις φωτοβολταϊκών (εγκεκριμένα και αιτήσεις).

Σύμφωνα με όσα έχουν αποτυπωθεί στο Masterplan, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει στη διάθεσή της, συνολικά, εκτάσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν 1950 Μεγαβάτ φωτοβολταϊκών.

Συγκεκριμένα:

  • Στη Ζώνη Απολιγνιτοποίησης (ΖΑΠ) του Ορυχείου Αμυνταίου μπορούν να αναπτυχθούν 940 Μεγαβάτ σε συνολική έκταση 43.608 στρεμμάτων, ενώ για τη ζώνη αυτή έχουν υποβληθεί στη ΡΑΕ 17 αιτήσεις που βρίσκονται υπό αξιολόγηση.
  • Στη Ζώνη Απολιγνιτοποίησης (ΖΑΠ) του Ορυχείου Πτολεμαϊδας μπορούν να αναπτυχθούν 960 Μεγαβάτ σε συνολική έκταση 120.138 στρεμμάτων, ενώ για τη ζώνη αυτή έχουν υποβληθεί στη ΡΑΕ 25 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 22 βρίσκονται υπό αξιολόγηση, 2 έχουν καταλήξει σε άδειες εγκατάστασης και μία σε άδεια παραγωγής (οι τρείς άδειες αφορούν το γνωστό σύμπλεγμα των 230 Μεγαβάτ).
  • Στη Ζώνη Απολιγνιτοποίησης του Ορυχείου Μεγαλόπολης μπορούν να αναπτυχθούν 50 Μεγαβάτ, σε συνολική έκταση 2.054 στρεμμάτων. Έχουν υποβληθεί δύο αιτήσεις που αφορούν το σύμπλεγμα των δύο φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ισχύος 50 Μεγαβάτ που σχεδιάζει για την περιοχή η ΔΕΗ Ανανεώσιμες

πηγη: https://energypress.gr/news/ektaseis-se-oryheia-gia-egkatastasi-1950-megavat-fotovoltaikon-exasfalizei-i-dei-ananeosimes-me

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 09:13