Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 15:51

Ακτενίζογλου απο το "Greece 2028" : Η απολιγνιτοποίηση είναι η αποτέφρωση της τοπικής οικονομίας

«Η απολιγνιτοποίηση είναι η αποτέφρωση της τοπικής οικονομίας», σημείωσε ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Απολιγνιτοποίησης, Κλεάνθης Ακτενίζογλου στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Η διαδικασία της απολιγνιτοποίησης ξεκίνησε από το 2009, ωστόσο, επισπεύστηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ, όπως ανέφερε ο κ. Ακτενίζογλου.

«Η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας είναι ο λιγνίτης»

«Το κομμάτι που λέγεται απολιγνιτοποίηση στην ουσία είναι η αποτέφρωση της τοπικής οικονομίας. Η Ελλάδα έχει ένα ορυκτό καύσιμο, τον λιγνίτη. Πολύ καλά να μπούνε και άλλες μονάδες Φυσικού Αερίου, πολύ καλά να μπούνε και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) στο σύστημα. Στο ενεργειακό ισοζύγιο να προστεθούν μορφές ενέργειας. Ωστόσο, η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας είναι ο λιγνίτης.

Αν φύγουν όλες οι λιγνιτικές μονάδες από το σύστημα, δε σημαίνει ότι έχουμε ενεργειακή ασφάλεια ως χώρα. Σε περίπτωση, δε, που έχουμε ένταση με τον «γείτονα» και διακοπή του φυσικού αερίου, θα επανέλθουμε σε ενεργειακό έλλειμμα», είπε ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας.

«Έγιναν αγώνες για το τεχνικό προσωπικό»

Παράλληλα, ο κ. Ακτενίζογλου ανέφερε πως «το Παρατηρητήριο έχει 40 εταιρείες με περίπου 2.300 εργαζόμενους. Οι εταιρείες, οι οποίες έμμεσα ή άμεσα σχετίζονται με τη ΔΕΗ απασχολούν περίπου 3.500 εργαζόμενους. Από εκεί και πέρα συμπαρασύρονται και άλλα επαγγέλματα», και συνέχισε, προσθέτοντας:

«Εμείς, ως Παρατηρητήριο, περιμένουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης για να δούμε τί θα γίνει στην περιοχή μας. Είναι σα να λέμε «Αν δεν υπάρχει τουρισμός στη Σαντορίνη, τι θα κάνουμε;». Εμείς αυτό ξέρουμε να κάνουμε! Είμαστε βιομηχανική περιοχή, γνωρίζουμε αυτή τη δουλειά, προσπαθούμε να «κρατήσουμε» το επάγγελμα και τον τεχνικό κόσμο που έχουμε αποκτήσει.  Έγιναν αγώνες για να έχουμε τεχνικό προσωπικό στη χώρα», κατέληξε ο κ. Ακτενίζογλου.

https://politic.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 15:56