Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 09:21

To KKE για το master plan της κυβέρνησης και την απολιγνιτοποίηση

Το master plan της απολιγνιτοποίησης για την Δυτική Μακεδονία είναι σχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των πράσινων επιχειρηματικών ομίλων που θα βγουν πολλαπλά ωφελημένοι

οικονομικά από τους σχεδιασμούς της ΕΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ. 

Η ανησυχία της περιφερειακής αρχής της Δυτικής Μακεδονίας για την “δίκαιη αναπτυξιακή μετάβασή” είναι για το πόσο ωφελημένοι θα βγουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι με τεράστια χρηματοδοτικά πακέτα. 

Άλλωστε τo master plan και όλα τα άλλα σχέδια προϋποθέτουν το κλείσιμο μονάδων και ορυχείων όπως αυτά προγραμματίζονται ως το 2023 και το 2028, προϋποθέτουν χιλιάδες απολύσεις και χαμένες θέσεις εργασίας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, προϋποθέτουν όπως υποσχέθηκε και η κυβέρνηση να μετατραπεί η περιοχή σε απέραντη ειδική οικονομική ζώνη. 

Μάταια αυτοί που έχουν βάλει ως στόχο να καταστρέψουν την περιοχή μας και το λαό μας προσπαθούν με χρήματα του πράσινου ταμείου – χρήματα που προέρχονται από την αφαίμαξη του ελληνικού λαού- να παρουσιαστούν ως ευεργέτες του Δημόσιου συστήματος υγείας. Η Διάλυση του Δημόσιου συστήματος υγείας μέσα από την εμπορευματοποίηση και την υποχρηματόδοτηση όλων των δομών υγείας καθώς και η νέα «πανδημία» της απολιγνιτοποίησης εκπορεύονται από την κοινή στρατηγική των μονοπωλίων.

Ο λαός της περιοχής μας και οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τους προωθούμενους σχεδιασμούς της ΕΕ και την κυβέρνησης, δεν έχουν να περιμένουν κάτι προς το συμφέρων τους και τα δικαιώματα τους. Ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων  είναι μονόδρομος για να εμποδίσουμε το μαύρο μέλλουν που μας ετοιμάζουν.

 

27/4/20

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 09:23