Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 20:02

Συνάντηση του δημάρχου Εορδαίας με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

"Καλούμε τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να δώσουν τον αγώνα ενάντια στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής που προωθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με την παύση όλων των λιγνιτικών μονάδων το 2028",

τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης κατά την διάρκεια της επίσημης συνάντησης του προεδρείου τής Ομοσπονδίας με τον δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ανέφερε ότι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης "περιλαμβάνονται διατάξεις βλαπτικές για την περιοχή και τους εργαζόμενους, όπως η κατάργηση της εντοπιότητας και των δίμηνων συμβάσεων εργασίας".
Απευθυνόμενος στο δήμαρχο, ο κ Αδαμίδης, είπε ότι " από τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών όπου με αφορμή το νομοσχέδιο η κυβέρνηση διαβουλεύεται με τους πολίτες, απουσιάζουν οι φορείς των πολιτών της δυτικής Μακεδονίας και υπάρχουν μόνο οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF και Greenpeace ενώ εκτίμησε ότι "από το νομοσχέδιο είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση προχωρά στην αντικατάσταση του λιγνίτη με το φυσικό άεριο" και "όλα δείχνουν ότι η μετάβαση της περιοχής θα ’ναι όχι μόνο βίαιη, αλλά ξαφνικός θάνατος". 
Ο κ. Παναγιώτης Πλακεντάς μιλώντας "στο πλαίσιο των ομόφωνων αποφάσεων του δημοτικού μας συμβουλίου για ουσιαστικό διάλογο με τους φορείς της κοινωνίας, με αφορμή την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων το 2028", τόνισε ότι "ολοκληρώνουμε σήμερα  τον κύκλο των επαφών μας με αυτήν την σύσκεψη και με τον προεδρείο της ΓΕΝΟΠ, ενόψει της συνάντησής μας με τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και τον πρόεδρο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση".
Ο δήμαρχος Εορδαίας, υπογράμμισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο, δεν έχουν αλλάξει μετεκλογικά την  άποψή τους για την απολιγνιτοποίηση της περιοχής και  πρόσθεσε πως "ότι λέγαμε στο παρελθόν, θα επαναλάβουμε κατά την συνάντηση μας τόσο με τον αρμόδιο υπουργό όσο και με τον πρόεδρο της ΔΕΗ". 
Τέλος, τόσο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης όσο και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αντώνης Καρράς, υπογράμμισαν ότι με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης έχουν απευθύνει πρόσκληση για διάλογο στους επικεφαλής των κομμάτων του Ελληνικού κοινοβουλίου και "την Τρίτη στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα". 
 

 
Πηγη: σπυρος Κουταβας- ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 20:06