Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 21:02

Κοζάνη: 12,5 εκ € από την ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων για την απαλλοτρίωση του Πτελεώνα

Στην οριστική διευθέτηση του θέματος των αποζημιώσεων της απαλλοτρίωσης της Κοινότητας Πτελεώνα του Δήμου Εορδαίας, προχώρησε η ΔΕΗ με την κατάθεση

στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού ύψους 12,5 εκατ. ευρώ υπέρ των δικαιούχων. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης  στην συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  Θ. Καρυπίδη σε συνάντηση στα γραφεία της Επιχείρησης στην Αθήνα. Με την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της κατάθεσης των χρημάτων από τη ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επιλύεται οριστικά υπέρ των δικαιούχων ένα πρόβλημα που ταλάνιζε την τοπική κοινωνία τα τελευταία 10 χρόνια. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στην νοτιοδυτική πλευρά του Βερμίου και που η ΔΕΗ χρησιμοποιεί για τις αποθέσεις των αγόνων του ορυχείου Νοτίου Πεδίου. 

Όπως τόνισε ο Μανώλης Παναγιωτάκης πολιτική της Διοίκησης της ΔΕΗ είναι «η επίλυση, στο μέτρο πάντα των δικαιοδοσιών της, των πραγματικών προβλημάτων των πολιτών, και η μοναδική αποτελεσματική μέθοδος ως προς αυτό  είναι ο διάλογος και η συνεργασία».

Ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη, επεσήμανε «την εποικοδομητική συνεργασία που υπάρχει με την ΔΕΗ όχι μόνο στα ζητήματα ενέργειας αλλά και σε θέματα πολιτισμού και νέων ευκαιριών» και ανέφερε επίσης, ότι «δρομολογούνται θετικές εξελίξεις σε ότι αφορά την οπτικοακουστική παραγωγή  σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής». Η παραπάνω εξέλιξη αφορά την δημιουργία στούντιο παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών στις παλιές εγκαταστάσεις του Ατμοηλεκτρικού σταθμού Πτολεμαΐδας, πρωτοβουλία στην οποία εδώ και καιρό έχει γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον της και η ΔΕΗ. 

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ|Σ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 22:42