Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 16:08

Η διαβούλευση για τον Ενεργειακό Σχεδιασμό στο ΔΣ του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Ενημέρωση για την απεργία της Τετάρτης (28.11.2018) και για τον υπό διαβούλευση Ενεργειακό Σχεδιασμό

Ενεργειακός Σχεδιασμός – Πώληση μονάδων

Ο υπό διαβούλευση Εθνικός Ενεργειακός Σχεδιασμός, το κύριο ενδιαφέρον του οποίου εστιάζεται στον τομέα του ηλεκτρισμού και ειδικότερα στο ποσοστό συμμετοχής του λιγνίτη στο μίγμα παραγωγής ηλεκτρισμού (με την μεγάλη ανησυχία και τον προβληματισμό που δημιουργεί στο συνδικάτο ο «στόχος» για περιορισμό συμμετοχής του λιγνίτη στο 17% το 2030), καθώς και τα ερώτημα για το μέλλον του σταθμού στο Αμύνταιο -που καλύπτει τις ανάγκες θέρμανσης τριών χιλιάδων κατοίκων στην περιοχή- αποτέλεσαν βασικό σημείο της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδη που έκανε τη δική του ενημέρωση στο σώμα.

Το σωματείο ενημερώνεται επί του πολυσέλιδου Σχεδιασμού ώστε να μπορεί να καταθέσει τις προτάσεις, τις αντιρρήσεις και τις σχετικές παρατηρήσεις του.

Παράλληλα, το συνδικάτο παρακολουθεί στενά το θέμα της αποεπένδυσης – ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, σφόδρα προβληματισμένο για την πορεία της όλης υπόθεσης με τις συνεχείς ανατροπές και καθυστερήσεις να εγείρουν υποψίες και να κρατούν το σωματείο σε εγρήγορση.

 

Απεργία ΓΣΕΕ

Απεργία, Αγώνας και Διεκδίκηση εξακολουθούν να αποτελούν την απάντηση του συνδικάτου στην συνεχιζόμενη φτωχοποίηση και την αντιδημοκρατική προσβολή των εργατικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Η σταθερή και πλήρης εργασία ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και ένα δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης εξακολουθούν να παραμένουν ζητούμενα και «σημαία» του αγώνα

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους στην  24ωρη Γενική Απεργία -που είναι προγραμματισμένη την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου-καθώς και στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των εργατικών κέντρων.