Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 18:15

Άσκηση δίωξης για την ανάθεση στη ΜΕΤΚΑ της μονάδας της ΔΕΗ στο Λαύριο το 2003

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, "ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία και προέδρου του Ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελου Μυτιληναίου αλλά και σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου

της ΔΕΗ Στέργιου Νέζη, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από ταχύτατη προκαταρκτική εξέταση, αφού τα αδικήματα που διερευνώνται βρίσκονται στα όρια της παραγραφής".

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η δίωξη που ασκήθηκε αφορά στα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας σε βαρος του δημοσίου (με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50) καθως και αυτο της νομιμοποιησης εσοδων από εγκληματικες δραστηριότητες.

Η έρευνα οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης μετά τον εντοπισμό εμβασματος υψους 250.000 ευρώ, το οποιο εμβάστηκε από αλλοδαπή εταιρία συμφερόντων του Ε. Μυτιληναιου σε εταιρία με πραγματικό δικαιούχο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ. Σκοπος της αποστολής του εμβάσματος, η ανάθεση στην εταιρεια ΜΕΤΚΑ έργου της ΔΕΗ στο Λαύριο, που έγινε στις 15 Νοεμβρίου 2003. Το έμβασμα, σύμφωνα με πληροφοριες μπήκε στην εταιρία του Σ. Νέζη τον Μάιο του 2003.


Η υπόθεση της ανάθεσης του έργου είχε καταγγελθεί απο τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΗ Γιάννη Παλαιοκρασσά, ο οποιος είχε κάνει λογο για φωτογραφική διάταξη ενω στη συνέχεια παραιτήθηκε.

Ο Στέργιος Νέζης είχε κατηγορηθεί για πλημμεληματική απιστία στην συγκεκριμένη υπόθεση, είχε ωστόσο αθωωθεί έλλειψει δόλου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 18:17