Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 10:39

Ερωτηματικό η στάση Παπαηλιού και Σέλτσα στην ψηφοφορία για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Ευθέως κατά της πώλησης της λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη τοποθετήθηκε αργά χθες το βράδυ ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Παπαηλιού,

Ο κ.  Παπαηλιού ανέφερε ότι οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη δεν πρέπει να πουληθούν,

υπενθυμίζοντας ότι κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων είχε ταχθεί ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του το 2014 στο Αμύνταιο.

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, ο Γ. Παπαηλιού είπε ότι η αναγκαστική, λόγω απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, δεν έπρεπε ή δεν πρέπει να περιλάβει τις γενικές μονάδες της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, διότι αυτές, οι μοναδικές στη νότια Ελλάδα, βρίσκονται σε μια περιοχή που επί χρόνια - ως οικονομία και κοινωνία - έχει δομηθεί γύρω από την ΔΕΗ.

Τόνισε, ακόμα, ότι «πριν φτάσουμε στη λεγόμενη "μετα-λιγνιτική εποχή", την οποία πρέπει να προετοιμάσουμε από τώρα, οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, πρέπει, κατά την άποψή μου, να παραμείνουν στη ΔΕΗ».

Ο βουλευτής Αρκαδίας ξεκαθάρισε ότι «αυτή είναι η δική μου θέση, ανοιχτά, καθαρά και δημόσια», επισημαίνοντας ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, έχει επιβληθεί από τους δανειστές. 

«Επομένως, δεν χρειάζονται ούτε ωραιοποίηση των πραγμάτων, που δεν γίνεται από την κυβερνητική πλειοψηφία, ούτε υπερβολές και στρεβλώσεις, αλλά και καταστροφολογία, που γίνονται από την αντιπολίτευση» είπε ο Γ. Παπαηλιού, κινούμενος σε διαφορετική από την επίσημη κυβερνητική γραμμή.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε διαφορετική από την επίσημη κυβερνητική γραμμή κινείται και ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Σέλτσας, ο οποίος, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, δεν είναι βέβαιο ότι θα τοποθετηθεί στη Ολομέλεια, είτε σήμερα είτε την Δευτέρα που είναι και η ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

 Η στάση, πάντως, που τελικά θα κρατήσουν οι δυο βουλευτές στην ψηφοφορία της Δευτέρας δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα, με την κυβέρνηση να ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να περάσει το πολυνομοσχέδιο χωρίς "πλήγματα" για την ίδια.

πηγη:https://energypress.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 10:42