Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 11:36

Κοζάνη: Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Πολυτεχνείου Κοζάνης με χρήματα του ΤΑΡ

«Η διέλευση του φυσικού αερίου από την δυτική Μακεδονία μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες στην διαμόρφωση του ενεργειακού μίγματος της χώρας» τόνισε  μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας καθηγητής Αντώνης Τουρλιδάκης.

Με αφορμή την παρουσίαση του μεταπτυχιακού προγράμματος  σπουδών που εγκαινιάζεται από τον Σεπτέμβριο του 2016  με θέμα «τιςΤεχνολογίες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων» σημείωσε «ότι φιλοδοξούμε να διερευνήσουμε όλες εκείνες τις πτυχές που μπορούν να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο την περιοχή της δυτικής Μακεδονίας που έτσι κι  αλλιώς διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα ενεργειακά  πράγματα της χώρας».

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας  με πόρους που εξασφάλισε από την κοινοπραξία του αγωγού ΤΑΡ όπου στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η τελευταία, αποφάσισε να διαθέσει 32 εκ €. προς όφελος όλων των τοπικών κοινωνιών, απ όπου διέρχεται ο αγωγός. Ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης αποφάσισε να διαθέσει μέρος των χρημάτων στην επιστημονική έρευνα και χρηματοδοτεί δύο μεταπτυχιακά προγράμματα τόσο στο Πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας όσο και στο ΤΕΙ.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που διοργανώνει το τμήμα Μηχανολόγων μηχανικών του Πολυτεχνείου Κοζάνης θα είναι επιπέδου  master κα θα πραγματοποιείται στην Καστοριά. Η χρηματοδότηση θα είναι 100.000 καθ’έτος με διάρκεια τα πέντε έτη. Στο  πρόγραμμα θα επιλεγούν 40 υποψήφιοι ενώ προβλέπονται δίδακτρα 4000 € το χρόνο.

Όπως ανέφερε ο Αντώνης Τουρλιδάκης πρόθεση της Πολυτεχνικής σχολής  αλλά και της περιφέρειας που χρηματοδοτεί τις μεταπτυχιακές σπουδές, είναι «να υπάρξουν υποτροφίες ώστε οι υποψήφιοι φοιτητές να καταβάλλουν μόνο το ήμισυ  του κόστους της προβλεπόμενης συμμετοχής τους». Η πρόσκληση του προγράμματος θα απευθύνεται και στις χώρες διέλευσης του αγωγού Αλβανία Φυρομ Βουλγαρία Τουρκία και εάν υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχών - δηλώνουν από το Πολυτεχνείο – θα δημιουργηθεί ξεχωριστό τμήμα όπου η διδασκαλία και όλο το πρόγραμμα θα είναι στην Αγγλική γλώσσα.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος  θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν δραστηριότητες έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και λειτουργίας στον ενεργειακό τομέα, και συνεπώς να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στο νέο εργασιακό και οικονομικό περιβάλλον. 

πηγη: απε μπε σπυρο Κουταβα

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 11:40