Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2013 17:45

ΣΠΑΡΑΚΟΣ: ''Ξεπουλάνε την ΔΕΗ''

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, που έδωσε σήμερα το σχέδιο ξεπουλήματος και εκχώρησης της περιουσίας του Ελληνικού λαού,

θα πρέπει να γνωρίζει ότι:

Η ΔΕΗ δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 1950 στο όνομα του Δημόσιου συμφέροντος, με σκοπό τη χάραξη και εφαρμογή μιας Εθνικής Ενεργειακής Πολιτικής, η οποία μέσα από την εκμετάλλευση των εγχώριων πόρων θα έκανε το ηλεκτρικό ρεύμα κτήμα και δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη και μάλιστα στη ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΤΙΜΗ.

Η κυβέρνηση των τριών κομμάτων θα πρέπει να γνωρίζει ότι πριν το 1950 υπήρχαν 400 ιδιωτικές εταιρίες, οι οποίες παρείχαν ηλεκτρικό ρεύμα .... κατ΄επιλογήν !!!

Από τότε μέχρι σήμερα η ΔΕΗ -αξιοποιώντας τους φόρους του Έλληνα πολίτη αλλά και την περιουσία των Εργαζόμενων, περιουσία η οποία ως γνωστό είναι ενσωματωμένη στα Πάγια της επιχείρησης (άρθρο 34, Ν.2773/99)- κατάφερε να ηλεκτροδοτήσει ολόκληρη την επικράτεια, παρέχοντας το αγαθό της Η/Ε από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο, από το πιο απομακρυσμένο χωριό στο πιο ακριτικό νησί και μάλιστα ΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Η τρικομματική κυβέρνηση οφείλει πια να πει την αλήθεια στον Έλληνα καταναλωτή. Ότι δηλαδή, όπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε αποκρατικοποίηση στην Ενέργεια, έγινε μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος υπέστη κατακόρυφη αύξηση. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στην Ελλάδα.

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη θα πρέπει να γνωρίζει ότι στις τοπικές κοινωνίες, η ΔΕΗ δύναται να δραστηριοποιείται σε Ορυχεία και Σταθμούς Παραγωγής, ακριβώς επειδή είναι μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Δεν αποδέχονται κοινωνίες να μετεγκατασταθούν και να παραχωρήσουν τις περιουσίες τους προκειμένου να κερδοσκοπούν οι ιδιώτες αεριτζήδες.

Η κυβέρνηση των τριών εταίρων θα πρέπει να γνωρίζει ότι τόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας όσο και τα Δημοτικά Συμβούλια Κοζάνης-Πτολεμαΐδας-Αμυνταίου-Φλώρινας έχουν ομόφωνες αποφάσεις κατά του σχεδίου αποκρατικοποίησης (ξεπουλήματος) της ΔΕΗ, ενώ αναμένονται άμεσα και οι αποφάσεις των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Πελοποννήσου.

Ενδεικτικά, η κυβέρνηση, που εμφανίζεται σαν «σωτήρας» της ΔΕΗ, θα πρέπει να απαντήσει:

-Με ποιόν τρόπο θα υποχρεώσει τους εργαζόμενους να μετακινηθούν στη νέα «μικρή ΔΕΗ» ή μήπως αντί μετακίνησής τους μεθοδεύει την απόλυσή τους;

Με ποια διαδικασία θα υποχρεώσει τους Έλληνες καταναλωτές να προμηθεύονται ρεύμα από τη νέα εταιρεία;

Ποιος θα παρέχει ρεύμα στο μη διασυνδεδεμένο Νησιωτικό Σύστημα/Σύμπλεγμα;

Θα υποχρεώσουν τη «μικρή ΔΕΗ» να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε τιμή που θα της επιφέρει ζημίες, όπως γίνεται σήμερα με τη ΔΕΗ Α.Ε. και τις εταιρίες Αλουμίνιον, ΛΑΡΚΟ κλπ (που παίρνουν ρεύμα από τη ΔΕΗ);

Κύριοι της Κυβέρνησης, το σχέδιο που καταθέσατε είναι το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας για να κερδοσκοπήσουν οι αεριτζήδες σε βάρος των καταναλωτών και μας μεταφέρει στην προ του 1950 εποχή.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δηλώνει ότι μαζί με το σύνολο των εργαζομένων και με τη σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού λαού, θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να σταματήσει το ξεπούλημα, καθώς ΔΕΝ νομιμοποιείστε –δεν έχετε καν την κυβερνητική νομιμοποίηση- για να προβείτε σε μια τέτοια ενέργεια, αφού είστε υποχρεωμένοι να περάσετε το σχέδιο από το Εθνικό κοινοβούλιο, όπως έχετε δεσμευτεί.

Σε διαφορετική περίπτωση, σε τίποτα δε θα ξεχωρίζετε από αυτούς που «διαχειρίζονταν» την τύχη της χώρας την περίοδο 1967-1974.

Γραφείο Τύπου

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Μαϊος 2013 17:51