Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 23:26

Ενημερωτική επίσκεψη ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στην ΝΔ για θέματα ΔΕΗ

Συνάντηση με τον Μ. Κεφαλογιάννη με παρόντες τους βουλευτές παπαδόπουλο και Κωσταντινίδη Συνάντηση με τον Μ. Κεφαλογιάννη με παρόντες τους βουλευτές παπαδόπουλο και Κωσταντινίδη

   Για τα προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας στη χώρα μας ενημέρωσε τον Γραμματέα της Ν.Δ. κ. Μ. Κεφαλογιάννη

το Προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ.

     Στη συνάντηση, που ήταν παρόντες οι βουλευτές της Περ. Ενότητας Κοζάνης και Φλώρινας κ. κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και Στάθης Κωνσταντινίδης αντίστοιχα, το Προεδρείο του Σωματείου αναφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Πλαίσιο και στα τεράστια προβλήματα που αυτό δημιουργεί, καθώς εμπεριέχει ρυθμίσεις που λειτουργούν σε βάρος της ΔΕΗ ΑΕ, των εργαζομένων και τελικώς του καταναλωτή.

     Οι υπηρεσίες του Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας που αποτελεί το ¨τελευταίο καταφύγιο¨ μετά την ¨πτώχευση¨ των μη φερέγγυων εταιρειών/παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, είχε ως αποτέλεσμα να χρεωθεί η ΔΕΗ με περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ. 

     Η κατάργηση του Μηχανισμού Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους αφού είναι θεσμοθετημένη καθαρά υπέρ των ιδιωτών ανταγωνιστών

Ø  Το ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αναπτυξιακό και κοινωνικό αγαθό, ενώ η ΔΕΗ δεν μπορεί να σηκώνει (μέσω των λογαριασμών) πολλαπλάσια οικονομικά βάρη από φόρους, τέλη υπέρ τρίτων κλπ, που δεν αφορούν την ηλεκτρική ενέργεια.

     Τα σενάρια πώλησης και διαμελισμού της ΔΕΗ ΑΕ είναι casusbelli τόσο για το συνδικάτο όσο και για τις τοπικές κοινωνίες.

     Οι προσλήψεις προσωπικού, οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών, καθώς και η επαναπροκήρυξη της μονάδας Μελίτη 2, είναι τα θέματα για τα οποία το Συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αγωνίζεται εδώ και πολύ καιρό, έχοντας στο πλευρό του τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες.

     Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Ν.Δ., θεωρώντας τα ζητήματα της ενέργειας δύσκολα και πολύπλοκα, δεσμεύτηκε ότι θα τύχουν και από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος της αντίστοιχης σοβαρότητας και προσοχής για τη βέλτιστη πρακτική, έτσι ώστε κερδισμένος να είναι ο καταναλωτής.     

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 23:30