Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 16:52

Ραντεβού με τριήμερο κινητοποιήσεων δίνουν οι αγρότες στην έκθεση AGROTIKA Θεσσαλονίκη

Καλούμε τους ροδακινοπαραγωγούς αλλά και όλα τους αγρότες αυτών των περιοχών αφού όλα σχεδόν τα προϊόντα αντιμετωπίζουν πρόβλημα

διακίνησης και εμπορίας με χαμηλές τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής, συσπειρωμένοι στην ΠΕΜ και τους Αγροτικούς Συλλόγους να βγούμε μαχητικά, δυναμικά και μαζικά στους δρόμους του αγώνα σε αυτές τις περιοχές το τριήμερο 11-12-13 Οκτωβρίου με πολύμορφες κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι στις συνελεύσεις τους.      

Κλιμακώνουμε στην μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη στην AGROTIKA το Σάββατο 22 Οκτωβρίου. 

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι υπάρχουν «σωτήρες» που θα μας σώσουν. Στηριζόμαστε ο ένας στον άλλον, στην ενότητα μας, στην οργάνωση μας, στην συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και διεκδικούμε αποφασιστικά και αταλάντευτα:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες τις ποικιλίες στο Ροδάκινο αλλά και το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων στις συγκεκριμένες περιοχές,  από τη χαμένη παραγωγή λόγω καταστροφών και ασύδοτης δράσης των εμποροβιομηχάνων, τις χαμηλές τιμές, το υψηλό κόστος παραγωγής και επίσης μέτρα στήριξης κατά του εμπάργκο.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος. Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι που συμμετείχαν και υπογράφουν την ανακοίνωση

Από την Ημαθία: Γεωργών Βέροιας, Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»,  Ροδοχωρίου 

Από την Πέλλα: Αγροτικός Σύλλογος Σκύδρας, Κρύας Βρύσης «Ομόνοια», «Ενότητα» Πέλλας, Γαλατάδων, Μεσημερίου Έδεσσας, «Αγρός» Αλμωπίας. 

Αμυνταίου Φλώρινας, Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας Κοζάνης, Τυρνάβου Λάρισας, Κατερίνης «Δήμητρα», Ανατολικής Θεσσαλονίκης. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 16:57