Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 19:23

Οργισμένη αντίδραση του ΚΙΣ για τον διορισμό δικαστικού που είχε δικαιολογήσει τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη

Την έντονη δυσαρέσκειά του εκφράζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος για τον διορισμό της Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. Σημειώνεται ότι η δικαστικός Μαριάνθη Παγουτέλη προάγεται από πρόεδρος εφετών στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και σχετική εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

 

Κώστας Τσιάρας / Επιβράβευσε τη δικαστικό που έλεγε «κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ»

Όπως αναφέρει το ΚΙΣΕ η «κα Παγουτέλη είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Μάλιστα όπως τονίζει η Μ. Παγουτέλη είχε συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη.

 

Υπογραμμίζει ότι η τοποθέτησή της στην κορυφή της Δικαιοσύνης  «δεν θα μπορεί να προασπίσει τη δεδηλωμένη θέση της Ελληνικής Πολιτείας ενάντια στον αντισημιτισμό, και μάλιστα ως Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας».

Δηλώνει παράλληλα βέβαιο ότι η «Ελληνική Δικαιοσύνη θα περιφρουρήσει τις αξίες της Δημοκρατίας απέναντι στους οπαδούς της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου Ελλάδος:

Ενημερωθήκαμε ότι στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 30ης Αυγούστου 2022, επικυρώθηκε η εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης για τον διορισμό της κας Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Η κα Παγουτέλη είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Η κα Παγουτέλη είχε συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος διατυπώνει την έντονη δυσαρέσκεια του Ελληνικού Εβραϊσμού για την τοποθέτηση στην κορυφή της Δικαιοσύνης ενός προσώπου που δεν θα μπορεί να προασπίσει τη δεδηλωμένη θέση της Ελληνικής Πολιτείας ενάντια στον αντισημιτισμό, και μάλιστα ως Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα περιφρουρήσει τις αξίες της Δημοκρατίας απέναντι στους οπαδούς της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού.