Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 10:55

Αποστολή Καλάσνικοφ: Στέλνουμε στους Ουκρανούς όπλα που είχαν κατασχεθεί από ουκρανικό πλοίο στην Ρόδο το 2013

Όπλα και συγκεκριμένα 20.000 Καλάσνικοφ που είχαν κατασχεθεί τον Νοέμβριο του 2013 στα ανοιχτά της Ρόδουστέλνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ως βοήθεια στην Ουκρανία. Η σημαντική παράμετρος είναι ότι τα όπλα είχαν κατασχεθεί από το πλοίο Nour-M το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμάνι της Ουκρανίας με προορισμό τη Λιβύη.

 Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της Bild στην Ελλάδα Λιάνα Σπυροπούλου, σε αποκλειστικό ρεπορτάζ πρόκειται για 20.000 Καλάσνικοφ που είχαν κατασχεθεί από τις ελληνικές αρχές και ενώ ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου ήταν ουκρανική και συγκεκριμένα η UKRINMASH Co.
Το πλοίο Nour-M είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Ουκρανίας, μεταφέροντας πάνω από 50 κοντέινερ με στρατιωτικό υλικό προς λιμάνι είτε της Λιβύης, είτε της Συρίας με τις πληροφορίες να καταλήγουν πως μάλλον τελικός προορισμός ήταν η Λιβύη, στην οποία από το 2011 είχε επιβληθεί εμπάργκο όπλων όπλων και καυσίμων.

Να σημειωθεί ότι τον συντονισμό της κατάσχεσης του στρατιωτικού υλικού, είχε ο τότε υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος μάλιστα είχε μεταβεί στη Ρόδο για τον σκοπό αυτό. 

Σε δηλώσεις του εκείνες τις ημέρες είχε σημειώσει ότι το Nour-M «μεταφέρει οπλισμό και αφορά στις εμπόλεμες ζώνες της Μεσογείου. Σύμφωνα με τα παραστατικά, μεταφέρει όπλα στη Λιβύη. Κατά δήλωση του καπετάνιου και μελών του πληρώματος - που είναι αντιφατικές μεταξύ τους - το πλοίο κατευθυνόταν είτε στη Συρία, είτε στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία». «Πάντως, τα παραστατικά λένε ότι πάει στη Λιβύη το πλοίο. Εντολέας ήταν το υπουργείο Άμυνας της Λιβύης, όμως, δεν έχουμε καμία ενόχληση μέχρι στιγμής ούτε από τη Λιβύη ούτε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, τουρκικών συμφερόντων», είχε πει ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Το Nour-M βούλιαξε ένα μήνα μετά την κατάσχεσή του στο λιμάνι της Ρόδου.