Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 14:20

Κρήτη: Μήνυση σε νηπιαγωγούς γιατί ανέφεραν τις επιστημονικές ονομασίες γεννητικών οργάνων σε μαθητές

Νηπιαγωγοί μηνύθηκαν από γονέα στα Χανιά, γιατί στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος και της ενασχόλησής τους με την ενότητα «Σώμα», ανέφεραν τις επιστημονικές ονομασίες των γεννητικών οργάνων στα παιδιά.

Όπως αναφέρει o δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που υπογράφει ο Χρήστος Κάτσικας, ο μηνυτής κατηγορεί τις εκπαιδευτικούς ότι προέβησαν σε έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο και στην εκ προθέσεως ψυχική κακοποίηση ανηλίκων. Για την ενότητα το «Σώμα» είχε προηγηθεί σχετική ημερίδα για τους γονείς του 19ου Δ. Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χανίων, από τις τέως Σχολικούς Συμβούλους Π.Α κ. Κασσωτάκη και Δ.Ε κ. Γερούκη με θέμα «Προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη- σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην πρώιμη ηλικία». 

Tη στήριξή του στους νηπιαγωγούς του 19ου Νηπιαγωγείου Χανίων, που μηνύθηκαν από γονέα, εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χανίων και κάνει λόγο για «παρέμβαση στο εκπαιδευτικό έργο». Ακόμη, κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας στις 8 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για παρέμβαση στο εκπαιδευτικό έργο και προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων, οι οποίες ακολούθησαν το αναλυτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου και τις σύγχρονες θεωρίες της μάθησης», τονίζει.

Πηγή: Εφ. Συν.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 14:26