Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 17:48

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε πως συνέλαβε δράστη της επίθεσης στον αστυνομικό

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ένας από τους 16 συλληφθέντες στα επεισόδια της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΓΑΔΑ. 

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται την αστυνομία, πρόκειται για έναν νεαρό, ο οποίος αναγνωρίστηκε ότι συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στην συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Ν. Πλαστήρα.

Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega αναφέρουν πως πρόκειται για 23χρονο, οργανωμένο οπαδό, ο οποίος φέρεται να εντοπίστηκε γιατί στο σημείο της επίθεσης του είχε πέσει το πορτοφόλι. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι έρευνες της αστυνομίας εστιάζουν στον οπαδικό χώρο, ενώ ως οργανωμένος οπαδός εμφανίζεται και ο νεαρός που ξεκίνησε την επίθεση στον αστυνομικό, ρίχνοντάς τον από τη μηχανή. Η αστυνομία φαίνεται να βρίσκεται κοντά στην ταυτοποίησή του, καθώς φέρεται να ευχαριστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άλλους οπαδούς που τον επιδοκιμάζουν για την πράξη του. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, σε βάρος των 16 συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σημειώνεται επίσης ότι προσήχθησαν 11 ακόμη άτομα, που αφέθηκαν ελεύθερα μετά την εξέταση τους, ενώ, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 17:52