Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 23:29

Ο Εισαγγελέας ανοίγει τον φάκελο για τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στο θέατρο

φάκελο σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου ανοίγει η Εισαγγελία, καλώντας τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα, να καταθέσει όλα τα στοιχεία που διαθέτει το Σωματείο.

Ο κ. Μπιμπίλας καλείται από τον εισαγγελικό λειτουργό, τη Δευτέρα το πρωί, να καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται και σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ηλεκτρονικό Τύπο, στον φάκελο που έχει ζητήσει ο εισαγγελέας, περιλαμβάνονται και τα στοιχεία για τον ήδη μηνυόμενο γνωστό ηθοποιό - σκηνοθέτη. 

«Παρά τα όσα γράφονται και λέγονται, δεν ξέρω εάν ο εισαγγελέας με καλεί για την περίπτωση Λιγνάδη, δεν ξέρω τι ακριβώς θα μου ζητήσει, την Δευτέρα θα έχω εικόνα« δήλωσε από την πλευρά του ο Σπύρος Μπιμπίλας στο sputniknews.gr. Πρόσθεσε ότι «δεν θα κουβαλήσω προφανώς μαζί μου τους φακέλους τη Δευτέρα». «Δεν μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο. Κλήθηκα να παρουσιαστώ εγώ. Θα δω τι θέλει ο εισαγγελέας και θα ενεργήσω ανάλογα. Τα πράγματα εξελίσσονται όπως πρέπει και δεν πρέπει να εκβιάζουμε τίποτα».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο εισαγγελέας θα ζητήσει από τον μάρτυρα να του γνωστοποιήσει επίσημα, υπό την θεσμική ιδιότητα που κατέχει, όσες καταγγελίες έχουν παραληφθεί από το Σωματείο Ηθοποιών για πράξεις που παραμένουν ενεργές ποινικά , δηλαδή δεν έχουν παραγραφεί, προκειμένου να ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο σημειώνει ακόμη, ότι με την κλήτευση του κ. Μπιμπίλα και τη διπλή της στόχευση, εφόσον καλείται να εισφέρει στοιχεία όχι μόνο για την υπόθεση του γνωστού σκηνοθέτη - ηθοποιού που έχει ήδη καταμηνυθεί, αλλά και για κάθε άλλη καταγγελία σοβαρών πράξεων βίας που δεν έχουν παραγραφεί, η Εισαγγελία ουσιαστικά δηλώνει πως η έρευνα διευρύνεται προς κάθε καταγγελλόμενο πρόσωπο από τον χώρο του θεάτρου για πράξεις» εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας.

Στόχος της Εισαγγελίας είναι κάθε καταγγελία να αξιολογείται με επί της ουσίας έρευνα και εφόσον προκύπτουν ικανά στοιχεία να σχηματίζεται δικογραφία για τέλεση αξιόποινης πράξης με την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του προσώπου που καταγγέλλεται.

Πηγη:tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 23:33