Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 16:04

Και Οπλοστάσια μέσα στα ΑΕΙ φέρνει η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Οπλοστάσια μέσα στα ΑΕΙ φέρνει η Πανεπιστημιακή Αστυνομία που σχεδιάζει να δημιουργήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με διαρροή της ΕΛΑΣ στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα «σε κάθε πανεπιστημιακό χώρο θα υπάρχει ειδικό "αστυνομικό τμήμα" που θα είναι σε ανοικτή γραμμή με τις γειτονικές αστυνομικές υπηρεσίες, με δυνάμεις επιφυλακής της ΕΛ.ΑΣ. εντός των ΑΕΙ, αλλά και με έναν αντιπρύτανη – σύνδεσμο με την ΕΛ.ΑΣ. Και αυτό με τον φόβο ότι τουλάχιστον το πρώτο χρονικό διάστημα οι αντιδράσεις στην παρουσία των ενστόλων εντός των ΑΕΙ θα είναι ισχυρές με την ενεργοποίηση αντιεξουσιαστών και τον φόβο καταδρομικων επιθέσεων. Σε κάθε ομάδα ασφαλείας διοικητής θα είναι ένας αξιωματικός με τον βαθμό του αστυνόμου ή του υπαστυνόμου, ο οποίος θα είναι σε συνεχή επαφή, αν χρειαστεί, με το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. και άλλους αστυνομικούς. Εντός του κτιρίου των φρουρών θα υπάρχουν όπλα αν χρειαστούν σε περιπτώσεις επίθεσης κτλ».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Σκάι επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοόι θα έχουν όπλα, αλλά όχι πυροβόλα, όπως είπε. «Θα φέρουν μία σειρά από όπλα ατομικής προστασίας ούτως ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους αν δεχτούν επίθεση» ανέφερε και επισήμανε πως οι αστυνομικοί θα έχουν δικαίωμα να κάνουν συλλήψεις εντός πανεπιστημίων, να συντάσσουν δικογράφιες και να παραπέμπουν στον εισαγγελέα. 

Στην Ελλάδα οι "νεοφιλελεύθεροι" χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς... από εσάς! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Υπενθυμίζεται πως η δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, με τις συγκλήτους των πανεπιστημίων να απορρίπτουν τα κυβερνητικά σχέδια

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 16:13