Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 16:25

Πυρά της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων σε Κεραμέως για την αναγνώριση Πτυχίων των κολλεγίων

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων εκφράζει την έντονη αντίθεση της στις αιφνιδιαστικές ρυθμίσεις που επιφέρει ο νέος πλέον Νόμος του Κράτους για την Επαγγελματική Εκπαίδευση. Ένας νόμος που ψηφίστηκε εν μια νυκτί και εν κρυπτώ και αφορούσε την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων των κολλεγίων και επαγγελματικής ισοδυναμίας των τίτλων τους με τα πανεπιστημιακά πτυχία. Παρά το ότι το θέμα δεν αφορά άμεσα - τουλάχιστον προς το παρόν - τους Βιοεπιστήμονες και τα μέλη μας, θεωρούμε ότι δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση της αναβάθμισης των πτυχίων των Ελληνικών Πανεπιστημίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους.

Παρά τις συνεχείς μας προσπάθειες, έχουμε διαπιστώσει την έλλειψη βούλησης ουσιαστικής  επικοινωνίας της Υπουργού με την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων. Παρατηρούμε, δυστυχώς, μία γενικότερη διάθεση απαξίωσης των Επιστημονικών φορέων που τους εκπροσωπούν, με τις δύο ρυθμίσεις που εξισώνουν τα Πτυχία των Πανεπιστημίων με αυτά των Κολλεγίων, αλλά και δίνουν τη δυνατότητα σε αποφοίτους ΙΕΚ να διαγωνίζονται σε Κατατακτήριες Εξετάσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ της χώρας.

Οι πολιτικές επιλογές στα ζητήματα επαγγελματικών δικαιωμάτων δεν είναι απλά θέματα αγοράς, δεν είναι ουδέτερες διοικητικές διαδικασίες. Είναι θέματα ποιότητας, υγείας, ασφάλειας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει το ΥΠΑΙΘ.

Συντασσόμαστε και στηρίζουμε το σύνολο των Επιστημονικών φορέων της χώρας στην αναγκαιότητα απαλοιφής των διατάξεων που μειώνουν την αξία των Πτυχίων των ΑΕΙ και προσβάλλουν το κύρος της Επιστημονικής Κοινότητας της χώρας.

Με τιμή,

Για το ΔΣ της ΠΕΒ

Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας