Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 21:16

Νέα ένταση στη Μόρια από ομάδα κατοίκων

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Μόρια εδώ και λίγες ώρες με την ένταση στο χωριό τη Λέσβου να μην λέει να καταλαγιάσει και τους κατοίκους να βγαίνουν στους δρόμους.

Νέα ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο χωριό της Μόριας, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το stonisi.gr,  επέστρεψε μια ομάδα 300 Αφγανών στο καταυλισμό της Μόριας. Η ένταση προκλήθηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, όταν πέρασαν μέσω από το κέντρο του χωριού και όχι τον παράλληλο δρόμο.

Ομάδα κατοίκων αμέσως αντέδρασε χτυπώντας την καμπάνα του χωριού και βγαίνοντας στους δρόμους. Οι αιτούντες άσυλο οδηγήθηκαν στον καταυλισμό αλλά οι κάτοικοι παραμένουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην περιοχή.

Στη Μόρια βρίσκονται στελέχη της αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.

 Αίτημα να κηρυχθούν σε έκτακτη ανάγκη Λέσβος, Σάμος και Χίος
 

Εν τω μεταξύ, την κήρυξη της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε ο Περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, μετά τα επεισόδια στη Μόρια.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», ο κ. Μουτζούρης ζήτησε από το Μαξίμου και το υπουργείο Εσωτερικών να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκες τα τρία νησιά.

Όσον αφορά τα σημερινά επεισόδια, ο Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι η ένταση υποκινήθηκε από «αλλότρια στοιχεία».

Πηγή φωτογραφίας: Στο νησί και Tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 21:19