Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 15:13

Η Πάτρα τιμά τον Θάνο Μικρούτσικο και δίνει το όνομά του στο Εργοστάσιο Τέχνης

 

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας

Τον σπουδαίο πατρινό μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, αποφάσισε να τιμήσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης όπου γεννήθηκε

και μεγάλωσε ο εκλιπών. Στο πλαίσιο αυτό, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πάτρας αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής: Να δοθεί στο Εργοστάσιο Τέχνης το όνομα του σπουδαίου καλλιτέχνη και η πρώτη συναυλία να είναι αφιερωμένη στο έργο του.

Επίσης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, που ο ίδιος δημιούργησε, να υπάρχουν έργα του στο πρόγραμμά του. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας αποφάσισε, επίσης, να ανταποκριθεί στην έκκληση που είχε κάνει ο εκλιπών από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, και να διοργανώσει εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του.

Τέλος αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου θα παραστεί στην πολιτική κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου που θα γίνει την Δευτέρα από το Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. 

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας

Το Δημοτικό  Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων που συνεδρίασε σήμερα 29 Δεκεμβρίου 2019 εκτάκτως, μετά την αναγγελία της θλιβερής είδησης απώλειας του Θάνου Μικρούτσικου, αποφάσισε τα εξής:

Εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του Πατρινού μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου και συλλυπείται θερμά τους οικείους του.

Να τιμήσει το άξιο τέκνο, που γεννήθηκε, ξεκίνησε τα μουσικά του βήματα, δημιούργησε στην πόλη μας και που με το έργο του εμψύχωσε τους ανθρώπους, μας έφερε σε επαφή με την μουσική και τους στίχους που δίνουν νόημα στην ζωή.

Να δώσει το όνομά του στο προς κατασκευή συνεδριακό χώρο του «εργοστασίου τέχνης» και να ονομαστεί «ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΗΣ – ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ». Η πρώτη συναυλία που θα γίνει θα είναι αφιερωμένη στο έργο του.

Οι εκδηλώσεις του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2020 (δημιούργημά του) να έχουν στο πρόγραμμά τους, έργα του.

Να ανταποκριθούμε στην σκέψη του, αντί για δώρα φέτος τις γιορτές, να δώσουμε αίμα και να οργανώσουμε αιμοδοσία στην πόλη μας, από 13 έως 18 Ιανουαρίου 2020, προς τιμήν του.

Να παρευρεθούμε στην πολιτική κηδεία του την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αποχαιρετά τον αγαπημένο μας Θάνο Μικρούτσικο με τους παρακάτω στίχους του Νίκου Καββαδία, που τόσο αγάπησε:

Μια βάρκα θέλω ποταμέ, να ρίξω από χαρτόνι,

Όπως αυτές που παίζουνε στις όχθες μαθητές.

Σκοτώνει, πες μου, ο χωρισμός; -Ματώνει δεν σκοτώνει.

Ποιος είπε φούντο; Ψέματα. Δεν φτάσαμε ποτές

https://www.thebest.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 15:16