Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 21:58

Το υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε μαθητικό διαγωνισμό με θέμα το φύλο

 η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη,

Την ώρα που το  Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) κατατάσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρώπης, το υπουργείο Παιδείας σε μία ακόμη επίδειξη αναχρονισμού ανακάλεσε μαθητικό διαγωνισμό για το φύλο.

Αν και με εγκύκλιό του στις 18 Οκτωβρίου γνωστοποιούσε ότι εγκρίνει τον Πανελλήνιο  Μαθητικού Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων  με τίτλο «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα»,  διαπίστωσε... ότι παραήταν προοδευτική κίνηση για το ακροατήριο της ΝΔ και «ουπς!» ανακάλεσε την απόφασή του.

Με νέα εγκύκλιο που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, λοιπόν, ανακαλείται χωρίς καμία εξήγηση ο διαγωνισμός.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος απλά αναφέρει το εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι το με αρ. πρ. Φ15/163111/Δ2/18-10-2019 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα "Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.) για μαθητές/μαθήτριες Δ.Ε. - σχ. έτος 2019-2020" ανακαλείται στο πλαίσιο συνεργασίας με τη νέα Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.)».

Το απίστευτο αυτό γεγονός σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, η οποία αναρωτήθηκε δηκτικά, αν φοβήθηκε το υπουργείο ότι τα παιδιά θα αλλάξουν φύλο.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Και που λέτε, τέτοιοι διαγωνισμοί πρέπει να κόβονται πριν καν ξεκινήσουν. Διότι εάν τα παιδιά μας "αλλάξουν φύλο για μια μέρα" και ξεχαστούν, λόγω της αφέλειας που τα διακρίνει, και δεν ξαναλλάξουν; Ή αν καλοαρεστούν στο άλλο φύλο και δεν θέλουν να επανέλθουν στο "φυσιολογικό";

Γιατί, είναι γνωστό τοις πάσι, ότι για να μπορέσεις να συμμετάσχεις σε διαγωνισμό δημιουργικής γραφής θα πρέπει να μπεις κανονικά στο πετσί του ρόλου, μην πω να κάνεις και "εγχείριση αλλαγής φύλου". Ευτυχώς στον νέο νόμο για τη φυλομετάβαση επιτρέπεται η επαναφορά στο αρχικό φύλο, αλλά μόνο για μία φορά. Οπότε σε διαγωνισμό με τέτοιο θέμα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο μια φορά τα παιδιά μας. Πάλι καλά..

Ας είναι όμως καλά οι ακροδεξιές φυλλάδες, που ανέδειξαν το θέμα και έπεισαν την Υπουργό να ακυρώσει τον διαγωνισμό. Μετά το Joker μόνο αυτό μας έλειπε!

πηγη:tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 22:02