Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 25 Μαϊος 2010 16:23

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΚΟΥΤΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΚΟΥΤΗ  
Για την αδήριτη αναγκαιότητα της διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας ελάχιστοι, νομίζουμε, έχουν αντίθετη άποψη.
Η ανάγκη επίσης δημιουργίας ισχυρών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης με αρμοδιότητες και πόρους, που θα ενισχύσουν τη θέση και το ρόλο της ελληνικής περιφέρειας έναντι του αθηνοκεντρικού κράτους δεν μπορεί να τεθεί σε αμφιβολία. Όπως επίσης και η ανάγκη να δούμε και να σχεδιάσουμε το μέλλον του τόπου αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και ελαχιστοποιώντας τα μειονεκτήματα και τις αδυναμίες.

Όλα αυτά βέβαια έχουν σαν βασική προϋπόθεση τη συζήτηση, το διάλογο και σαν απόρροια αυτού τη συναίνεση  της κοινωνίας .
Στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του “Καλλικράτη” και ειδικά στο Νομό Κοζάνης οι διάφορες παλινωδίες, τα ήξεις - αφήξεις και οι αλλαγές μέσα σε διάστημα λίγων ημερών δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κλίμα, δίχασαν τις τοπικές κοινωνίες και τραυμάτισαν σοβαρά την κοινωνική συναίνεση, που είναι η αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Με τη διαμορφωθείσα κατάσταση και για εκτόνωση του κλίματος προβάλλει ως μονόδρομος η δημιουργία στο Νομό εφτά (7) Δήμων (με το Βελβέντο , την Αιανή και δυο (2) στο Βόιο) και σε βάθος χρόνου 4-5 ετών να καταδειχθεί και να κριθεί ποιοι Δήμοι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα και τις προδιαγραφές της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Η λύση αυτή μπορεί να άρει τα αδιέξοδα  και το αίσθημα αδικίας στις τοπικές κοινωνίες εξασφαλίζοντας στις δύσκολες συγκυρίες, που διέρχεται η χώρα, ένα ήρεμο παρόν πάνω στο οποίο να οικοδομηθεί με νηφαλιότητα και διάλογο ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή μας.


ΥΠΕΡ 7 ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ

Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥΗ αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κοζάνης Παναγιώτα Ορφανίδου για το ζήτημα του χωροταξικού του «Καλλικράτη» δήλωσε:

«Οι παλινωδίες στο νέο χωροταξικό «Καλλικράτης» από την Κεντρική εξουσία δημιούργησαν εντάσεις και τραυματισμούς στις τοπικές κοινωνίες, αυτοαναιρώντας το πνεύμα της διοικητικής μεταρρύθμισης που είναι η συμπόνια και η συνεργασία της κοινωνίας. Αποτελεί πλέον μονόδρομο η δημιουργία επτά ( 7 ) Δήμων στο νομό Κοζάνης».


Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011 21:35