Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 08:14

ΤΟ ΠΑΤΑΓΩΔΕΣ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ – ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ

Ο ΤΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥΤο ότι δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στις 19 Μαΐου οπότε και πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν 11 και κάτι δισεκατομμύρια ευρώ σε ομόλογα ήταν «ηλίου φαεινότερον». Η χώρα είναι τεχνικά και ουσιαστικά χρεοκοπημένη. Απομένει η επίσημη ανακοίνωση ή η βεβαιωμένη αδυναμία να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει με την έκδοση τίτλων του δημοσίου. Η κυβέρνησή μας και εμείς κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Το βλέπουν όμως οι διοικητές των μεγάλων ταμείων, που δεν έχουν να πληρώσουν, τα στελέχη των τραπεζών που προσπαθούν με κωμικούς τρόπους είναι αλήθεια να συγκρατήσουν τη ρευστότητα μέσα στα ιδρύματά τους, η ελληνική οικονομία της τελευταίες μέρες είναι μια οικονομία που κινείται σχεδόν χωρίς χρήμα, το μόνο που πληρώνεται είναι οι μισθοί, σε λίγο έτσι ή αλλιώς δεν θα πληρώνονται ούτε και αυτοί.

Η «συνταγή» θα είναι επώδυνη. «Θέλω να ζήσω» μου είπε μία μικρή επιχειρηματίας που έχει κουραστεί με αυτή την κατάσταση σήμερα το πρωί. Και άλλοι θέλουν να ζήσουν αλλά τα επόμενα 2-3 χρόνια δεν θα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια. Ζούμε το τέλος μιας εποχής με ένα δραματικό τρόπο. Θέλω να μιλήσω εδώ για τις δικές μας ευθύνες, του Τύπου. Για την παταγώδη αποτυχία μας στον ρόλο του δημόσιου ελεγκτή όλων των ζωτικών μύθων της μεταπολίτευσης. Ελάχιστα αμφισβητήσαμε την «κοινωνική δικαιοσύνη» με δανεικά τη δεκαετία του ‘80, την έλλειψη διαρθρωτικών αλλαγών τη δεκαετία του ‘90 όταν ο κόσμος «άλλαζε με ορμή», την «ολυμπιακή φούσκα» του 2004 και τέλος την πρωτοφανή έλλειψη διακυβέρνησης της τελευταίας 5ετίας όπου η χώρα παρέπαιε. Ελάχιστα αμφισβητούμε και σήμερα μια εξοργιστικά λανθασμένη διαχείριση από τις 4 Οκτωβρίου και μετά. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στη ζωή μας όπως τη ζήσαμε τα τελευταία 35 χρόνια, η ζωή αυτή όμως έχει τελειώσει, δεν είναι πλέον βιώσιμη γιατί ουδείς υπάρχει για να την πληρώσει. Το πολιτικό προσωπικό δεν είναι φτιαγμένο για τέτοιες «αδρότητες» της καθημερινότητας, πιθανότατα δεν αντιλαμβάνεται ότι αν κάνει λάθος τώρα στη διαχείριση θα τελειώσει και η δική του ζωή. Ο τύπος και η δημοσιογραφία δεν είναι ανάγκη να ακολουθήσει στον Ζάλογγο το πολιτικό προσωπικό που δυσκολεύεται να ψελλίσει αυτό που όλοι διαισθανόμαστε.
ΠΗΓΗ: protagon.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 08:18