Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 18:08

"Να καούν τα κάρβουνα" | του Βασίλη Μαρκόπουλου

Καπως ετσι μπορουμε να πουμε το :
 
Τα Οταν δινεις απο τα ηδη δοσμενα.Μετρα που εχουν ψηφιστει
και εφαρμοζονται , εχουν εξαγγελθει προ πολλου και επανεξαγγελλονται , απλα για να γινεται "μπουγιο " , να φανει το "ποσα πολλα " δινει η καλη Κυβερνηση κι ο κουβαρντας Πρωθυπουργος.
 
Αναφερομαι ενδεικτικα  : Στο " παλλαικο " αιτημα να αυξηθει το αφορολογητο  οριο γονικης παροχης ακινητης περιουσιας απο τις 150.000€ σε 800.000€., οταν ειναι γνωστο οτι ο μεσος πολιτης διαθετει ενα διαμερισμα των 50 εως 100 τ.μ με αντικειμενικη αξια μεχρι 100.000€  και " χαιρεται  " που το οριο αυξανεται στις 800.000€!!!Η οροφη  αυτη βλεπει τα υψηλα , τα πολυ Υψηλα ειοοδηματα.
 
  Τη στιγμη που μια μικρομεσαια επιχειρηση κανει αγωνα δρομου για  να επιζησει λογω της πανδημιας ,  αλλες εκλεισαν , αλλες ετοιμαζονται να κλεισουν κι αλλες ακροβατουν μεταξυ φθορας και αφθαρσιας , τους μειωνεται ο φορος εισοδηματος απο το 24% στο 22%  για κερδη  που δε θα εχουν , δωρο αδωρο , "χ@στηκε η φ@ραδα.
 
Ο πολυς θορυβος για τη μη επιστρεπτεα προκαταβολη  , ισως απ τις λιγες χωρες που επιβαλλονυν προακαταβολη φορου εως 100% για τα εισοδηματα που απεκτησαν με το  μελλοντικο συμψηφισμο του φορου της  επομενης χρονιας , επειδη το Κρατος ειναι ανικανο η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να ελεγξει τη φοροδιαφυγη.Δηλαδη εδωσες χρηματα  απο αυτα  που πληρωσαν  και  με  τα μειωμενα εισοδηματα της επομενης χρονιας θα ειναι να λαμβανουν πισω.Τους χαριζεις ενα μερος απο αυτα που δικαιουνται να λαβουν και ζητας πισω αυτα που τους εδωσες δικην δανειου για να  τα παρεις την επομενη χρονια!!!.
 
Οσο για τη νεολαια που θα " κολυμπα " στα τζι μπει του ιντερνετ , για να μη μπορουν οι νεολαιοι  να επικοινωνουν δια ζωσης , αλλα με μηνυματα , να στραβωνονται με τις ωρες στο ιντερνετ  τρωγοντας το " κουτοχορτο" που τους σερβιρεται, χωρις να μπορουν να αναπτυσσουν τη γνωση, τη σκεψη και την κριση.
 
Τελικα η αρχαια φραση : "Φοβου τους Δαναους και δωρα φεροντες " ειναι παντα επικαιρη , αφου η Πολιτεια δια στοματος Πρωθυπουργου  με την πολιτικη του θεαθηναι και του προσκαιρου πολιτικου ωφελους ριχνει σταχτη στα ματια των πολιτων και της νεολαιας , φροντιζοντας με  τα ο,ποια  οικονομικα μετρα να τους αποκοιμησει , να τους καλλιεργησει την επαναπαυση και τον εφησυχασμο , ενω παραλληλα η ανεργια , η  ακριβεια ,  οι φουσκομενοι λογαριασμοι του ηλεκτρικου , θα  καλπαζουν και θα δυσκολευουν την καθημερινοτητα  και το αυριο, ενα αυριο δυσοιωνο , οσο κι αν το εξωραιιζουν τα συστημικα και με κρατικο χρημα ταισμενα Μαζικα,Μεσα Ενημερωσης , παιζοντας τελεια το ρολο των Σεραφειμ και Χερουβειμ της Κυβερνησης και του Πρωθυπουργου.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 18:27