Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 07:08

Ο Κωστής Χατζηδάκης προετοιμάζει το έδαφος για το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ | ΤΟΥ Νικου Φωτόπουλου

Τα χρόνια που πέρασαν ως συνδικαλιστικό κίνημα με τη συμμετοχή πολλών από εσάς δώσαμε δεκάδες μάχες απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις για να παραμείνει η επιχείρηση στην ιδιοκτησία του ελληνικού λαού.

Δηλαδή σ’ αυτόν που του ανήκει.

Σ’ αυτόν που την έφτιαξε.

Με τους αγώνες μας αποτρέψαμε και σταματήσαμε πολλές αποφάσεις σε βάρος της.

Με τους αγώνες μας πολλές φορές κερδίσαμε χρόνο και καθυστερήσαμε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Με τους αγώνες μας καταφέραμε μέχρι και σήμερα ανεξάρτητα αν την διαμέλισαν, η μητρική εταιρεία αλλά και τα δίκτυα ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ έστω και πλειοψηφικά να ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο.

Βεβαίως θα ήμουν άδικος αν πέρα από την κριτική που μπορεί κανείς να του ασκήσει για επί μέρους πτυχές της πολιτικής του δεν πίστωνα στο ΣΥΡΙΖΑ (ανεξάρτητα αν στη συνέχεια κάτω από τις πιέσεις της Ε.Ε. των τοκογλύφων συμφώνησε στην εκχώρηση ενός μειοψηφικού ποσοστού του ΑΔΜΗΕ) ότι αυτός ήταν που ακύρωσε το νόμο για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» και την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Δυστυχώς όμως ότι με τους αγώνες του και την ψήφο του απέτρεψε ο ελληνικός λαός το 2015, σήμερα με πρωτεργάτη και ενορχηστρωτή τον πολιτικό που κατέχει DOCTORAT στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου με πρωτεργάτη και ενορχηστρωτή τον πολιτικό που κατέχει το Νόμπελ της παραποίησης της αλήθειας και της υποκρισίας, το κόμμα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων επανέρχεται (ξεκινώντας από τον ΑΔΜΗΕ προετοιμάζοντας το έδαφος) να ολοκληρώσει ό,τι δεν πρόλαβε.

Ίσως πει κανείς βαριές εκφράσεις…

Πράγματι είναι και όποιος τις χρησιμοποιεί πρέπει και να τις αποδεικνύει.

Όσον με αφορά σε σχέση με τον κ. Χατζηδάκη και παλαιότερα και πρόσφατα το έχω κάνει ήδη πολλές φορές.

Έχω αναδείξει μεταξύ άλλων πολλών και εγώ δεκάδες ψέματά του.

Επειδή όμως δε λέει να σταματήσει τα ψέματα και απτόητος συνεχίζει νομίζοντας ότι μπορεί να μας δουλεύει όλους δεν μπορώ να μη σχολιάσω κάποια από τα τελευταία του ψέματα.

Ψέμα υπ’ αριθμ. … (ένας θεός ξέρει ποιο στην ατελείωτη λίστα των όσων έχει πει)

Πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 23/4 την ημέρα της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου (χρήση 2019) έγραψε στο Twitter:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι στη ΔΕΗ τα έχει κάνει όλα τζάμι και ήταν αποτέλεσμα της φαντασίας μου ότι είχε πρόβλημα! Η ΔΕΗ όμως έκλεισε με ζημιές 1,6 δις ευρώ το 2019 και μόνο εξαιτίας των μέτρων που πήραμε βελτίωσε κάπως τα μεγέθη της το τελευταίο τρίμηνο του 2019».

Με λίγα λόγια λέει ότι για τις ζημιές του 1,6 δις ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ευτυχώς που ήρθε αυτός και με τα μέτρα που πήρε (αποφεύγοντας να αναφέρει ποια ήταν αυτά) την έσωσε.

Για όσους παρακολουθούν τη διαδρομή μου δεν ανήκω σ’ αυτούς που χαρίζονται στις αρνητικές αποφάσεις κανενός κόμματος και πρωτίστως όσων κατά καιρούς έχω στηρίξει.

Με το δικαίωμα που μου δίνει το γεγονός ότι έχω ασκήσει πολύ σκληρή κριτική και στο ΣΥΡΙΖΑ θέλω να απευθύνω τρία ερωτήματα στον κ. Υπουργό:

κ. Υπουργέ δεν γνωρίζετε ότι το ύψος των ζημιών που ανακοίνωσε η επιχείρηση είναι μέγεθος καθαρά λογιστικό και ότι σε καμμιά περίπτωση δεν απεικονίζει την πραγματική οικονομική κατάσταση της επιχείρησης που καθημερινά κάνετε τα πάντα για να την απαξιώσετε;

Δεν γνωρίζετε ότι οι ζημιές αυτές προέκυψαν μετά την επανεκτίμηση και απομείωση της αξίας των παγίων της επιχείρησης που η Διοίκηση όφειλε να κάνει συμμορφούμενη με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα;

To γνωρίζετε.

Παρά ταύτα εσείς επιλέξατε να διαστρεβλώσετε την αλήθεια…

Ψέμα υπ’ αριθμ. …. (περσινό – και αυτό ένας θεός ξέρει τι αριθμό έχει στην ατελείωτη λίστα των ψεμάτων)

Ο κ. Υπουργός με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων χρήσης 2018 τον Μάρτη του 2019 και πάλι χωρίς να τον νοιάζει εάν έτσι καταστρέφει την επιχείρηση, δίνοντας τη μια συνέντευξη μετά την άλλη έκανε λόγο για ζημιές 900 εκ. ευρώ!!

κ. Υπουργέ, αν ανατρέξετε στις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2018 θα δείτε ότι τελικά η ζημιά μετά τις αποσβέσεις και προ φόρων ήταν 347 εκ. ευρώ και αυτή για να λέμε τις αλήθειες οφείλετε σε εξωγενείς παράγοντες όπως π.χ. η τεράστια αύξηση των δικαιωμάτων CO2 που από 5 €/ton πήγε στα 12,35 €/ton αυξάνοντας τη δαπάνη για αγορές CO2 κατά 188 εκ. συγκριτικά με το 2017. Όσο δε για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019 σας θυμίζω ότι το κόστος για δικαιώματα εκπομπών CO2 αυξήθηκε σε 546,5 εκ. έναντι 369,6 το 2018 και αυτό παρά τις μειωμένες εκπομπές από 29,5 εκ. τόνους σε 23,1 εκ. τόνους πηγαίνοντας την ΟΤΣ από 54,7 €/MWh το 2018 σε 60,4 το 2019.

Δεν το γνωρίζατε;

Το γνωρίζατε.

Παρά ταύτα εσείς (παλιά σας τέχνη κόσκινο) πάλι απολύτως συνειδητά επιλέξατε να διαστρεβλώνετε την αλήθεια…

 

κ. Υπουργέ, τον πολιτικό που διαστρεβλώνει την αλήθεια ο λαός μας τον αποκαλεί ψεύτη και λυπάμαι που θα συμφωνήσω ότι και εσείς ανήκετε σ’ αυτούς.

  • Σ’ αυτούς που έλεγαν ότι δεν θα αυξήσουν τα τιμολόγια ούτε σεντς και πήραν 500 εκ. από τις τσέπες των καταναλωτών.
  • Σ’ αυτούς που σαν γνήσιοι λαϊκιστές ενώ ήρθαν και ξήλωσαν την πιο παλιά κατάκτηση των εργαζομένων που δίνονταν έναντι αύξησης 75 χρόνια τώρα (και που φορολογούνταν κανονικότατα), έχουν το θράσος και από πάνω (δήθεν) να μας ευχαριστούν για τη δουλειά που κάνουμε!! Οι συνάδελφοι που δουλεύουν μέσα στα χιόνια και στις πιο αντίξοες συνθήκες στα ορυχεία, τα εργοστάσια, τη Διανομή, την Εμπορία, δεν δουλεύουν για εσάς κ. Χατζηδάκη. Για τον ελληνικό λαό δουλεύουν και για να πάρουν το μεροκάματό τους που εσείς τους μειώσατε.

 

Κλείνοντας, αν σας ενοχλούν οι χαρακτηρισμοί που σας απέδωσα να σας θυμίσω κάτι ακόμα.

Κ. Υπουργέ, εσείς δεν ήσασταν που πριν 11 χρόνια όταν ξεπουλάγατε την Ολυμπιακή για να δικαιολογήσετε το έγκλημα που κάνατε, λέγατε στον ελληνικό λαό ότι με τα λεφτά που θα εξοικονομήσετε θα φτιάχνετε ένα νοσοκομείο και ένα σχολείο κάθε μήνα;

Αν το ξεχάσατε να σας το θυμίσω.

Εσείς ήσασταν.

Σας ρωτώ λοιπόν.

Πόσα νοσοκομεία και σχολεία χτίσατε;

Κανένα.

Απεναντίας η ιδιωτικοποίησή σας μας στοιχίζει πάνω από 250 εκ. ευρώ το χρόνο!

Γι’ αυτό κ. Υπουργέ όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα σας αφήσουμε να κάνετε τα ίδια και με τον Όμιλο ΔΕΗ…

Τέλος, με το νόμο που ψηφίσατε σήμερα απ’ ότι φαίνεται δεν διδαχτήκατε τίποτε για το πόσο σημαντικό, πόσο κρίσιμο είναι τομείς στρατηγικής σημασίας για την κοινωνία, για το λαό μας όπως η υγεία, η ενέργεια, το νερό να είναι κάτω από τον αποκλειστικό έλεγχο του Δημοσίου.

Κατά τ’ άλλα μας λέτε ότι δήθεν βγαίνετε σοφότεροι απ’ αυτή τη κρίση!!

Τι ειρωνεία….

 

Νίκος Φωτόπουλος

Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.

Εκπρόσωπος των Εργαζομένων

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 07:13