Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 09:22

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ | του ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ , ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Οι ευχές αυτές είναι στα χείλη όλων μας αυτές τις μέρες.

Τα ίδια λέγαμε και πέρυσι , πρόπερσι και πάει λέγοντας. Ενώ ξέρουμε ότι θα είναι περίπου ίδια , λίγο καλύτερη ( ; ), λίγο χειρότερη ( ; ) , όμως όχι πολύ διαφορετική. Επιστρατεύουμε την ελπίδα για να χρυσώσουμε το χάπι.
Ξέρουμε ότι οι πλούσιοι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν , θα γίνουν πλουσιότεροι και λιγότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι και περισσότεροι, η άνιση απόσταση πλούτου και φτώχειας θα είναι πάλι έκδηλη. Μια σύνταξη θα πάει στο φόρο εισοδήματος, μια άλλη στο ασφαλιστικό και το 1 / 3 του εισοδήματος στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
ΟΙ εξελίξεις στη ΔΕΗ στην περιοχή μας είναι δυσοίωνες και ορατός ο κίνδυνος ο Νομός μας να καταστεί ο φτωχότερος της Χώρας , αφού η εκβιομηχάνιση της περιοχής βασίστηκε στη Δ Ε Η και μια σειρά από επαγγέλματα κινούνταν δορυφορικά γύρω απ’ αυτή και θα υποστούν τις άμεσες και σοβαρές συνέπειες της απολιγνιτοποίησης. Κοντα στην οικονομική κρίση του 2010 που συνεχίζεται , θα προστεθεί και η τοπική κρίση. Ο ορίζοντας φαίνεται ομιχλώδης και τις κάποιες κινητοποιήσεις ακολουθεί επανάπαυση & εφησυχασμός, περιμένοντας από την Αθήνα που ούτε πρόγραμμα έχει , ούτε έργα προγραμματίζει.
Πρίν λίγα χρόνια πραγματοποιήθηκε ένα περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο , κατέληξε σε κάποιες προτάσεις. Καιρός είναι να γίνει ένα δεύτερο και να καταλήξει σε συγκεκριμένα έργα , άμεσα υλοποιήσιμα και αποδοτικά. Προέχει η σήραγγα της κλεισούρας ή το αρδευτικό του Βόρειου Τομέα της λίμνης Πολυφύτου ; Εχουν σημασία η ιεράρχηση και οι προτεραιότητες έργων. Περιφερειάρχης , Βουλευτές , Δήμαρχοι, είναι καιρός να αποδείξουν έμπρακτα τα οράματα και τις ιδέες τους που μας υπόσχονταν προεκλογικά. Οι τοπικοί Βουλευτές , εκτός από τις ομιλίες τους στη Βουλή που προβάλλουν στα τοπικά ΜΜΕ , καλό είναι να μας εξηγούν και τις συνέπειες των Νόμων που ψηφίζουν , κατά πόσο μας διευκολύνουν στην καθημερινότητά μας. Το να βάζεις 10 Ε στη μια τσέπη και να αφαιρείς 20 Ε από την άλλη , αυτό είναι εμπαιγμός και σε κάποια στιγμή θα φανεί ( π.χ το Κοινωνικό μέρισμα ).
Η Νέα χρονιά , για να είναι καλή και διαφορετική θέλει και μείς οι πολίτες και οι ηγέτες να είμαστε διαφορετικοί . Καλύτεροι εμείς , καλύτερο και ευοίωνο το Νέο Ετος. Κ Α Λ Η Χ Ρ Ο Ν Ι Α

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 09:28