Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 22:52

Η ευθύνη της «επόμενης ημέρας», για τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές

Α. Μαυρίδης δημοσιογράφοςτου Αντώνη   Μαυρίδη
Με τον πρώτο εκλεγμένο αιρετό Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας και τους πρώτους τέσσερεις -4- εκλεγμένους αιρετούς Καλλικρατικούς Δημάρχους στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης –πρώην Νομό Κοζάνης-θα πορευτεί πλέον, από τις αρχές του 2011 και για τα επόμενα τρεισήμισυ χρόνια, ο τόπος μας.

Μετά τις πρόσφατες επαναληπτικές εκλογές,

επιστρέψαμε και πάλι στους ρυθμούς της καθημερινότητας. Χωρίς τον «μεγεθυντικό προεκλογικό φακό» των Υποψηφίων, τα προβλήματα των πολιτών ξανατίθενται και πάλι ανόθευτα στο προσκήνιο και οι .. πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί του τόπου και της περιοχής μας, καλούνται να τα αντιμετωπίσουν.

Οι συγκεντρώσεις  και… «τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα» όλων μας, δίνουν πλέον την θέση τους, στα επιζητούμενα έργα, πράξεις και αποφάσεις που πρέπει να γίνουν και να ληφθούν, για να   αναπτυχθεί η   περιοχή μας.
 
Το έργο των εκλεγμένων τοπικών αρχών είναι δύσκολο, οι προσδοκίες των πολιτών όμως είναι αυξημένες από τους τοπικούς άρχοντες, ιδιαίτερα στην σημερινή   οικονομική συγκυρία, όπου συμπιέζονται τα νοικοκυριά και οι οικογένειες, ενώ ασφυκτιούν και στενάζουν οι νέοι και τα οικονομικά αδύνατα στρώματα της κοινωνίας.
Από την αιρετή Περιφέρεια και την ισχυρή πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, οι πολίτες αναμένουν πλέον έναν πιο ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στα καυτά θέματα της ανεργίας και της ανάπτυξης του τόπου μας.
Οι πολίτες περιμένουν   δυναμικές πρωτοβουλίες και αποτελεσματικές κινήσεις, τόσο στα μεγάλα ζητήματα της ανάπτυξης και της τοπικής οικονομίας, όσο και σε αυτά της καθημερινότητας.
 
Με την ανάληψη των καθηκόντων τους από τις αρχές του 2011, οι νέοι άρχοντες του τόπου μας, καλούνται  να  «ξεδιπλώσουν» το όραμα τους και να αποδείξουν στην πράξη πλέον, το σχέδιο και το πρόγραμμα που διαθέτουν .
Για οτιδήποτε θετικό γίνει, χρειάζεται βέβαια και η   ενεργοποίηση όλων των δημιουργικών και αναπτυξιακών  δυνάμεων της περιοχής μας , όπως   επίσης και η συνεργασία όλων.
 
Έχω την πεποίθηση   μάλιστα ότι «κλειδί» στην «φυγή προς τα μπρος» που χρειάζεται η   περιοχή μας, είναι η αξιοποίηση των   νέων ανθρώπων και του πλούσιου επιστημονικού δυναμικού που διαθέτει η περιοχή μας, ανεξάρτητα από πολιτικά κόμματα, παρατάξεις, συνδυασμούς και πάσης φύσεως ημέτερους...!
 
Ο  καθένας  λοιπόν ,από την δική του θέση, στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την κοινωνία και τον τόπο μας.
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011 18:49