Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 15:26

Ivan “Lendl” Ραγκούσης: Ο τενίστας.

Γράφτηκε από τον
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑΣSet point… advantage Ivan “Lendl” Ραγκούσης.

Το πήρε το σετάκι ο Ραγκούσης. Χαλαρά και με χαμόγελο ο γλυκούλης.

«…εσείς τώρα περιμένετε να σας πω ποιοι είναι οι 370 νέοι δήμοι, αλλά δεν τους έχουμε…» είπε. Χαμόγελο, παύση, χειροκρότημα.

Όταν βρίσκεσαι στο Μέγαρο Μουσικής σε κάθε …κενό χειροκροτείς.

Τι χειροκροτάτε ρε? Δεν τέλειωσε το κονσέρτο με άρια η Αγνή Μπάλτσα. Ο Υπουργός μίλησε. Και αντί για προβληματισμό, χειροκρότημα.

Μάγκας ο Ivan. Γιατί να πει αυτός τους 370 δήμους, αφού οι κατά τόπους ΤΕΔΚ έχουν μελέτες από Πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι., Ινστιτούτα, Ι.Ε.Κ., Ι.Ι.Ε.Κ. ιδιωτικές και μυστικές συγκεντρώσεις, κρυφά σχολειά και δεν συμμαζεύεται.

Το τακτικό συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. έβγαλε είδηση. ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ.

Αυτή είναι η είδηση αδέρφια. Έκτακτες διαβουλεύσεις. Στα «χαρτιά» θα το πάρει το ματσάκι ο Ivan. 2 -0 άνευ αγώνος, που λέμε και εμείς οι ποδοσφαιρόφιλοι.

Θα πάνε οι ΤΕΔΚ στην ΚΕΔΚΕ μία μία, τα προεδρεία δηλαδή, και μετά τσαγιού, καφέ και λοιπών ευγενών ροφημάτων θα δώσουν τις παραπάνω περισπούδαστες μελέτες σε δερματοδεμένες εκδόσεις, γεμάτες καμάρι για τα πονήματά τους που σύντομα θα πάρουν τη θέση τους ανάμεσα στα μεγάλα επιστημονικά, λογοτεχνικά και ιστορικά συγγράμματα της ιστορίας του περήφανου ελληνικού έθνους.

Οι αποφάσεις των απανταχού ΤΕΔΚ, βάσει μελετών, είναι ειλλημμένες. Οπότε ποιος να διαμαρτυρηθεί στον Υπουργό. Και γιατί να τον κατηγορήσει. Εσείς αποφασίζετε. Οι «άρχοντές» σας. Αυτοί που εσείς, ως κοινωνίες, επιλέξατε να σας εκπροσωπούν στην αυτοδιοίκηση και κατ΄ επέκταση στις επαφές με την κεντρική εξουσία. Αυτή θα είναι η απάντηση του Ivan Ραγκούση. Και θα είναι και δίκαιος.

Για το μόνο που μπορεί να τον κατηγορήσει κάποιος είναι για ατολμία στο χωροταξικό του …συνεργάτη του e-ktinou.

Και πάλι έχει την απάντηση. Οι κοινωνίες αποφασίζουν. Οι κοινωνίες γνωρίζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οι αιρετοί και τα θεσμοθετημένα όργανα. Δημοκρατικά όμως. Εκεί είναι το παιχνίδι. Στη χρήση της δημοκρατίας. Ή στην κατάχρηση.

Της …κακομοίρας θα γίνει στις ΤΕΔΚ πριν τις περιβόητες διαβουλεύσεις.

Γιατί να πάω εγώ με αυτούς? Και που να πάς? Να μείνω μόνος. Και γιατί να μείνεις μόνος? Πιο μάγκας είσαι εσύ? Τι να πάω να κάνω εκεί? Δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας. Ε δεν παίζεσαι, είσαι μονόχνωτος. Μα, αυτός χρωστάει τ΄ άντερά του. Και εγώ είμαι υγιής. Πώς να συνυπάρξουμε? Να …ψοφήσει το γομάρι του γείτονα κοκ.

Εκεί που το χωροταξικό ανάγλυφο του κάθε νομού θα βρίσκεται σε αδιέξοδο, θα μπαίνουν στη μέση τα οικονομικά, τα πληθυσμιακά και λοιπά χαρακτηριστικά. Και φτου και απ΄ την αρχή.

Ποιος θα αποφασίσει τελικά? Τα προεδρεία των ΤΕΔΚ? Οι μελέτες? Το ΙΤΑ. Οι τοπικές κοινωνίες με δημοψηφίσματα?

Η κυβέρνηση πάντως το μόνο που θέλει, προς το παρόν, να κάνει είναι να επικυρώσει αποφάσεις. Αν ποτέ φτάσουμε «αναίμακτα» σε αυτό το στάδιο.

Αυτή είναι η μεγάλη ελπίδα του Ivan “Lendl” Ραγκούση και της κυβέρνησης. Να μείνουν μακριά από το πολιτικό κόστος. Έχει το service για το match point. 

Γάντι του ήρθε η ατολμία Παυλόπουλου και Καραμανλή και όλα αυτά τα «μοντέρνα» που μεσολάβησαν (μελέτες, συνάξεις, όρθροι και ολονυκτίες).

Το μόνο που έκανε είναι να γεμίσει το σχέδιο νόμου με χαρακτηριστικά του τύπου: ιστορικοί δήμοι, ορεινοί δήμοι, πεδινοί δήμοι, παραποτάμιοι δήμοι, παραλίμνιοι δήμοι, παραιατρικοί δήμοι, παραπολιτικοί δήμοι, παραμυθένιοι δήμοι.

Και τώρα… Εμπιστευτείτε τους «ειδικούς». Και βγάλτε τα μάτια μόνοι σας.

 

29, περίπου, κατασκευαστές πλυντηρίων δήμων και κοινοτήτων συνιστούν …skip-tra. Αυτοί, σίγουρα, ξέρουν…

 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 12:13