Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 25 Μαϊος 2023 15:55

Μόνο

Γράφτηκε από την

   της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

        Μέρες εκλογών. Ο κόσμος ενημερώνεται, αναλύει, συζητάει, ψηφίζει και τελικά διαλέγει από ποια μεριά της καθημερινότητας  βρίσκεται. Μετρημένα τα κουκιά.

Τα σπίτια κρεμάνε μία σημαία πολιτικής επιλογής πάνω από την πόρτα τους. Πειθαρχημένοι και αισιόδοξοι διαβάζουν μία λίστα με πολιτικούς άξιους και διάσημους. Ήρθε η στιγμή και  καλούνται ,με υπευθυνότητα και λογική, να αποφασίσουν. Τα ψηφοδέλτια εκάστου κόμματος δοξάζονται και φτάνουν στην κάλπη ή απαξιώνονται και πετιούνται  σωρηδόν στις μαύρες σακούλες που κρέμονται στα εκλογικά παραβάν. Και καλά κάνουν. Σε ένα μήνα  ξανά μανά. Ξαναποκτούν αξία με τις επαναληπτικές εκλογές. Αυτά έχει η ζωή.

      Παράλληλα με τις πολιτικές φιλοδοξίες βιώνουμε μία ποταπή και άχαρη ρουτίνα. Δηλαδή  μία πραγματικότητα που σε πιέζει. Μόνιμα και σταθερά. Ψώνια που επείγουν για να διατηρήσουν την οικογενειακή ηρεμία και φυσικά αυτά που σχετίζονται με τις δραστηριότητες του σπιτιού.  Έχεις μία λίστα μπροστά σου και καλείσαι να αποφασίσεις. Επιλέγεις ανάλογα με τις πραγματικές σου ανάγκες ή παρασύρεσαι από τις τάσεις; Τα απορρυπαντικά που ακριβαίνουν σε εβδομαδιαία βάση ή θα ενδώσεις στις πανάκριβες λιχουδιές που σε δελεάζουν μόλις μπαίνεις στο σουπερμάρκετ; Θα περιορίσεις το παρφουμαρισμένο ,με χαμομήλι ,χαρτί υγείας και τα δυνατά καθαριστικά για την τουαλέτα ή θα αφεθείς στην εφημερίδα και το άφθονο νερό και όπου βγει; Θα γλυκοκοιτάξεις τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά  ή θα αγοράσεις  κατεψυγμένα; Για τα ψάρια δεν  το συζητάς. Είναι πρώτα στην λίστα των απαγορευμένων.

      Ενώ είσαι ψαγμένη και χρόνια  στα μαγαζιά η βασική σου αντίδραση είναι να κολλήσεις στις ετικέτες που γράφουν ΜΟΝΟ. 'Άρα εγγυημένη χαμηλή τιμή, οικονομική. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Άντε που στο μυαλό σου έχουν αποθηκευτεί οι τιμές τις προηγούμενης εβδομάδας .Διαθέτεις λογικό μυαλό και ξέρεις πολύ καλά  πόσα είναι τα λεφτά που μπορείς να ξοδέψεις για να μην εκτροχιαστεί το κομπόδεμά σου .Τα προϊόντα ,στο καλάθι, που διαφημίζονται ούτε φθηνά είναι και ούτε ποιοτικά είναι. Οι εξαγγελίες  ήταν λόγια του αέρα και η παρότρυνση για ευκαιρία, κρατική βοήθεια και κοινωνική ευαισθησία είναι άκρως ταπεινωτική.. Τώρα τι γίνεται; Νοιώθεις βλάκας και απατημένη. Είναι άδικο που οι τιμές καλπάζουν αλλά εσύ δεν είσαι χαζή. Ποιός κερδίζει από την απάτη; Ποιόν κοροϊδεύουν και ποιός είναι υπεύθυνος για την δυσκολία των αποφάσεων σου. Ποιός από τους πολιτικούς είναι αρμόδιος να απαντήσει; Ποιόν ψήφησες κατά λάθος; Σε παρέσυρε με τα ωραία λόγια και τις ελκυστικές παροχές; Κοιμόσουνα όταν ψήφησες; Τι σου ξέφυγε; Για τι  ξέχασες πόσο  σε κορόιδεψαν την προηγούμενη φορά που ψήφησες; Ας πρόσεχες !

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Μαϊος 2023 16:30
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.