Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 14 Μαϊος 2023 20:47

Ο αποκλεισμός

Γράφτηκε από την

ΤΗς ΕΥΓΕΝΙΑΣΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

  Σήμερα πολλές υπηρεσίες ,του δημοσίου και του ιδιωτικού επιχειρηματικού κόσμου,  θεωρούν αυτονόητο  τον περιορισμό του προσωπικού  μαζί με την αντικατάσταση του από αυτόματους τηλεφωνητές

ή  ηλεκτρονικές πλατφόρμες επικοινωνίας. Σκληρός ανταγωνισμός με θεμιτά και αθέμιτα μέσα στην φαρέτρα πολλών επιχειρήσεων στον αγώνα κατάκτησης της αγοράς και των πολιτών. Η εξελιγμένη τεχνολογία το απαιτεί στερώντας όμως την ανθρωπινή επαφή στο βωμό του κέρδους. Ποιός κερδίζει και ποιός χάνει από αυτή την αλλαγή; Πώς ξεχνάνε ,αυτές οι επιχειρήσεις, ότι ένας μεγάλος όγκος πελατών ανήκει στην ομάδα άνω των 80.Έτσι και αλλιώς  η υπέρ γήρανση στο ελληνικό πληθυσμό είναι δεδομένη. Το προσδόκιμο  επιβίωσης  κατά  τη  γέννηση  στη χώρα  μας αυξήθηκε  μεταξύ του 1971  και του  2002  από 72,2  έτη σε 78,4  έτη κατά μέσο  όρο. Οι γυναίκες συνεχίζουν να έχουν  μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης με 81,1 έτη έναντι 75,8 για τους άνδρες 4(Φ. Μπαμπάτσιου Διατριβή 2009). Ο πληθυσμός ηλικίας 0- 14 ετών ανήλθε σε 14,1% του συνολικού πληθυσμούέναντι 63,3% του πληθυσμού 15- 64 ετών και 22,6% του πληθυσμού 65 ετών και άνω. Ο δείκτης γήρανσης (πληθυσμός ηλικίας 65 ετών και άνω προς τον πληθυσμό ηλικίας 0- 14 ετών) ανήλθε σε 159,4.(ΕΛΣΤΑΤ 2021).

      Ζούμε σε μία εποχή  που τρέχει σε ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Δίπλα από το αυτί μας υπάρχει μία μόνιμη παρέλαση καινούργιων  άγνωστων λέξεων και απρόσιτων εννοιών. Μερικοί τα καταφέρνουμε άλλοι όχι. Οι ανάγκες επικοινωνίας μας αναγκάζουν να αλλάξουμε τρόπο αντιμετώπισης της καθημερινότητας με αποτέλεσμα ο ένας στους τέσσερις υπερήλικες να  έχουν κινητό τηλέφωνο. Λιγοστές οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών. Κυριαρχούν οι αυτόματες τηλεφωνήτριες. Οι άξιοι κατά τα άλλα υπερήλικες, λόγω άγνοιας, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε κάποιες εκκρεμότητες και πληρωμές. Για τι έχουν υποστεί τέτοιο αποκλεισμό; Με ποιόν να συνεννοηθούν;  Παίρνουν τηλέφωνο και δεν καταλαβαίνουν τι τους ζητάνε. Το συμπέρασμα  είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι, πού ανήκουν σε τέτοια ομάδα  απορρίπτονται από την πελατειακή ομάδα. Αναρωτιέμαι για τι είναι δεύτερης κατηγορίας; Δεν είναι φερέγγυοι; Όσο και σκράπας να είναι ο έλληνας και φυσικά όσο και να γράψει στις σόλες των υποδημάτων του τις καινούργιες έννοιες λέξεων  στην ρητορική ερώτηση: τι σημαίνει αποκλεισμός θα σου απαντήσει αμέσως. Η ενέργεια με την οποία κάποιος που συμμετείχε σε μια συλλογική  διαδικασία  αποβάλλεται από αυτήν και δεν μιλάμε πάντα για εκλογές αλλά για την πρόσβαση στην τεχνολογία.

       Κύριε Πιερρακάκη ευχαριστώ για το μοναδικό προεκλογικό διαφημιστικό γράμμα που μου έστειλες. Ανησυχώ με ποιανού έξοδα μπήκες στον κόπο. Υπήρχαν και άλλα δύο στο γραμματοκιβώτιο με αποδέκτες δύο συνταξιούχους  που έχουν αποδημήσει προ πολλού. Συγκινήθηκα που δεν με ξέχασες, άσχετα αν δεν σε ψήφησα ποτέ. Δάκρυσα όταν διάβασα πόσο ανησυχείς εκεί στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ( ο καθρέφτης της Ελλάδας).Ξέρω ότι έβαλες ψηλά τον πήχη για να μετουσιώσεις το όραμα της επικοινωνίας σε πράξη. Ξέχασες κάποιες ομάδες αλλά δεν πειράζει. Άλλοι θα σε ψηφήσουν.  

 

ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.