Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 08:27

Θέλουμε το παραμύθι;

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Η στέψη  του Κάρολου του τρίτου στο Ηνωμένο Βασίλειο καθήλωσε εκατομμύρια θεατές. Εμείς, οι αριστεροί που ανέκαθεν, δεν δεχόμαστε την μοναρχία και την βασιλική οικογένεια 

υποκύψαμε στο πειρασμό. Στρωθήκαμε μπροστά στις οθόνες με τα σέα και τα μέα μας. Το σύνολο των αντικειμένων πραγμάτων που είχαμε ο καθένας μας ,στο μυαλό και την ψυχή του, δεν βοήθησε πολύ επειδή κυριάρχησε η περιέργεια. Ενδώσαμε στο πειρασμό. Για τι ,μακριά από την φτωχή και κουρασμένη από τα τελευταία γεγονότα Ελλάδα μας ,ένας κύριος 75 χρονών θα στεφτεί βασιλιάς. Τόσα χρόνια έζησε και λειτούργησε στην σκιά της μητέρας του αλλά τώρα  θα προχωρήσει. Τι είναι η στέψη, για τι γίνεται και τι πραγματικά συμβολίζει στην πονεμένη και έντονα διαταραγμένη πραγματικότητά μας;.

     Παράλληλα με την πληθώρα πληροφοριών για το αυστηρό πρωτόκολλο ,χιλιάδες που εργάστηκαν στενά  και το τι είναι υποχρεωμένοι να τηρήσου όλοι οι συντελεστές της τελετής βγήκαν στην δημοσιότητα πολλά βιογραφικά στοιχεία του Κάρολου. Ακούγοντας τα, ανακάλυψα πόσο τυχερή ήμουνα. Στην απλή ελληνική οικογένεια μου ,εκεί στα ξένα που γεννήθηκα, έζησα και γεύτηκα την πραγματική αγάπη των γονέων μου. Βίωσα βραχυπρόθεσμες απουσίες με επιστροφές γεμάτες δώρα ,φιλιά και αγκαλιές. Η σύγκριση γέννησε μία παράξενη αίσθηση. Ο Κάρολος δεν ήταν ευτυχισμένο παιδί. Στενά περιθώρια ενηλικίωσης με δάκρυα οργής και στενοχώριας κρυμμένα καλά στα  φύλλα της καρδιάς του. Τα θέλω και τα μη αυτού του θλιμμένου  πριγκιπόπουλου που ακόμα κρατούσε το θυμό ότι όταν ήταν 5 ετών η μητέρα του όταν γύρισε από ένα μεγάλο ταξίδι αντί να τον πάρει αγκαλιά και να τον φιλήσει τον χαιρέτησε ψυχρά και τυπικά. Για να τον κάνει σωστό βασιλιά. 

      Η τελετή στέψης κράτησε σχεδόν πέντε ώρες. Η απίστευτη τάξη ,η απόλυτη οργάνωση και η θεατρική ατμόσφαιρα μας κέρδισαν αμέσως. Το θέαμα άξιζε και με το παραπάνω την πολύωρη καθήλωση μας μπροστά στις οθόνες. Ο κουρασμένος βασιλιάς με την υπέργηρα βασίλισσα και τα ροδαλά πριγκιπόπουλα στάθηκαν στα ύψη των σωματικών ικανοτήτων τους. Οι πολύωρες πρόβες απέδωσαν το τέλειο αποτέλεσμα. Το πρωτόκολλο τηρήθηκε, οι μουσικές ήταν ουράνιες και  όλα ήταν άψογα ,δεν έγινε ούτε ένα λάθος, τίποτα δεν πήγε στραβά. Η προσωρινή συμφιλίωση τόσων πολλών ανθρώπων διαφορετικών και αντιπροσώπων πολλών θρησκειών αναπτέρωσε την ελπίδα μας για ειρήνη στο μέλλον της ανθρωπότητας. Τα στατιστικά στοιχεία πέρα των  πολλών κερδών από τα παμπ και τα ξενοδοχεία και φυσικά της κατανάλωσης μπίρας μας προσγείωσαν αμέσως. Όλα είναι συνδεδεμένα με ένα τεράστιο κέρδος και πολύ θέαμα. Το πλήθος του κόσμου  που καθηλώθηκε στους δρόμους του Λονδίνου ενίσχυσε την ιδέα ότι οι βρετανοί έχουν μεγάλη αγάπη και λατρεία για την βασιλική οικογένεια. Δεν ξέρω πόσοι ονειρεύονται ότι ίσως έπρεπε να είχαν γεννηθεί  στην βασιλική οικογένεια .Πόσοι  θέλουν να ζήσουν το παραμύθι !

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 08:29
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.