Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 01 Ιανουαρίου 2023 11:21

Κάθε ημέρα, άλλη μέρα

Γράφτηκε από την

 της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

      Το βαρύ και αχώνευτο 2022 έφυγε. Άφησε περισσότερες κακές αναμνήσεις. Πολύ άγχος και βάσανα, πολλές φορολογικές εκκρεμότητες και ένα κάρο καινούργιες έννοιες σε ότι σχετίζονται με την επιβίωση μας με αξιοπρέπεια και

ηρεμία. Από όπου και να το ψάχνεις  τίποτα δεν είναι σίγουρο. Τίποτα δεν είναι βέβαιο. Η καθημερινή επιβίωση κρύβει πολλά μυστικά και γενικά η φάβα μας έχει πολλούς λάκκους. Σαν να μην φτάνει που λιγοστεύουμε ,σαν λαός, η δημοσιονομική σταθερότητα δηλαδή η αναλογία εργαζόμενος με συνταξιούχος (1,7:1 2021)γέρνει προς τους συνταξιούχους. Παράλληλα η χώρα μας έχει τα πρωτεία στην δολοφονία γυναικών και θηλυκοτήτων από άνδρες που  επαναλαμβάνεται βασανιστικά σε όλους τους νομούς μας.Συχνά μία γυναίκα  φεύγει από αυτό το μάταιο κόσμο κυρίως επειδή είναι γυναίκα  Το 2022 μέσα σε εννιά μήνες έχουν διαπραχθεί 16 γυναικοκτονίες, δηλαδή σχεδόν δύο γυναίκες τον μήνα δολοφονήθηκαν από τον σύζυγο, τον σύντροφο, τον γιο τους, στον βωμό της σχέσης εξουσίας που έχει αναπτύξει μαζί τους ο άνδρας-δράστης..

     Ο ατελείωτος χρόνος, που πέρασε, μας ωρίμασε αφήνοντας στο μυαλό μας πολλά. Τα ευχάριστα ήταν λίγα και τα κακά  περίσσεψαν. Τα σκληρά ,άδικα ,απαράδεκτα και δύσκολα οικονομικά μέτρα μας λύγισαν αλλά....επιβιώσαμε. Αλλάξαμε αγοραστικές συνήθειες, μεταμορφωθήκαμε σε λογιστές και μάθαμε καινούργιες μεθόδους εξοικονόμησης ψυχικής ενέργειας και προγραμματισμού αγοράς τροφίμων. Ανακαλύψαμε έξυπνες συνταγές και εμπνευσμένοι τρόποι να γεμίσουμε το ψυγείο μας. Αποκτήσαμε μία καινούργια συνήθεια κάνουμε έλεγχο της αγοράς πριν  επιλέξουμε  να αγοράσουμε ένα προϊόν. Κάνουμε οικονομικά τραπέζια. Γελάσαμε με την κουτοπονηριά του Άδωνη και κρατάμε μικρό καλάθι στις υπουργικές  υποσχέσεις. Οι ανατιμήσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον αλλά δεν τα βάζουμε κάτω. Τίποτα δεν μας εμποδίζει να ψάξουμε τα μικρά γράμματα σε κάθε κυβερνητική υπόσχεση  που "σκέφτεται " για μας πριν από εμάς .Οι πονόψυχοι και οι ευαίσθητοι κυβερνώντες ,που τρέχουν να δώσουν αυξήσεις στους μισθούς τους ,ενώ δίνουν ψίχουλα στους εργαζόμενους και δεν τολμούν να κάνουν άλλα. Δεν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ισπανίας, ( κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα), διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε «απώλεια κρατικών εσόδων 3,5 δισ. ευρώ» και άσε τον λαουτζίκο να πεινάσει και να σέρνεται στις λαϊκές όταν φεύγουν οι πρωινοί πελάτες. 

    Χρόνια πολλά! Να χαιρόμαστε τα καινούργια και να ήμαστε επιφυλακτικοί με αυτά που έρχονται. Εμείς επιλέγουμε σε ποιά στάση θα κατέβουμε από το τραίνο της αλλαγής. Ποιες αποσκευές είναι άχρηστες ,επικίνδυνες και πεπαλαιωμένες ,και ποιές είναι χρήσιμες. Ποιες θα κρατήσουμε και ποιες θα πετάξουμε. Εμείς θα κάνουμε το ταμείο, τον απολογισμός και θα πάρουμε αποφάσεις. από τι θα απαλλαγούμε στο μέλλον. Κάθε ημέρα που περνάει είναι διαφορετική και την ακολουθεί μία άλλη μέρα εξίσου διαφορετική. Σήμερα παίζουμε και γελάμε όμως αύριο όλα αλλάζουν και ίσως κλάψουμε. Ευτυχώς που κάποια πράγματα είναι στο χέρι μας. Η Ελλάδα έχει μία συνεχή παρουσίαση στα ευρωπαϊκά και νατοϊκά πολιτικά δρώμενα .Διαθέτει πολλά κόμματα στην Βουλή με ποικίλο πολιτικό λόγο ,κάνει συχνές εκλογές  και παραμένει  μία ακόμα μία δημοκρατική χώρα στην Ευρώπη!.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Ιανουαρίου 2023 11:24
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μέρες γιορτών στην Αλεξανδρούπολη Ο Κομήτης »