Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 15:00

Μέρες γιορτών στην Αλεξανδρούπολη

Γράφτηκε από την

 της   ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Ο χειμώνας ήρθε μεταμφιεσμένος σε φθινόπωρο. Ημέρες λιακάδας, ηλιόλουστες δεκεμβριανές  αναπάντεχα ζεστές και όμορφες. Χαρά θεού. Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει ,

τα πολύχρονα λαμπιόνια της φωτίζουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης ,υπενθυμίζοντας και στους πιο απαισιόδοξους ,ότι ο κακός 2022 φεύγει για τα καλά  αφήνοντας στην θέση του το ελπιδοφόρο 2023.Μπορεί να πάνε όλα καλά στην καρδιά και στην ψυχή μας μπορεί και όχι. Σίγουρη ο ερχομός του σε φορτώνει καινούργιες προσδοκίες ,ελπίδες για καλύτερο αύριο και οπωσδήποτε θετικά όνειρα .Η εμπορική κίνηση είναι μέτρια ,ο τζίρος των καταστημάτων δύσκολα σκαρφαλώνει αλλά θα το ξεπεράσουμε και αυτό. Οι ακρίτες ξέρουν ότι η Ελλάδα διανύει μία δύσκολο πολιτική και οικονομική κρίση και φορτώνονται πολύ υπομονή ,αρκετή λογική και συναίνεση όσο μπορείς . Πάντα!

  . Τα τραπεζόκαθίσματα απλώθηκαν στους δρόμους του κέντρου, εμποδίζοντας την διέλευση των περαστικών. Ο κόσμος είναι χαρούμενος και χαμογελαστός .Βγαίνει στους δρόμους, σταματά στα ουζερί στις καφετέριες και τα καφενεία. Τα τραπέζια γεμίζουν και τα πειράγματα δίνουν και παίρνουν ανάμεσα στους πελάτες. Από τα καλά της επαρχίας είναι ότι κανείς δεν χρειάζεται συστάσεις, όλοι σε ξέρουν και τους ξέρεις και βασικά όλοι γνωρίζονται. Μοιράζονται εμπειρίες ,ιστορίες από τα οικογενειακά τραπέζια και κουτσομπολιό της γειτονιάς τους. Κανένας δεν σου κρατεί κακία και όλοι μαζί χαλαρώνουμε. Μερικοί βαρυστομαχιάσανε άλλοι ήταν πιο λάιτ, καμία σημασία δεν έχει φτάνει που όλοι είναι ευδιάθετοι και περιμένουν με υπομονή το ρεβεγιόν. Εκεί τα παιδιά θα αυξήσουν τον κουμπάρα τους από τα κάλαντα και οι γιαγιάκες και οι παππούδες θα νιώσουν ότι έκαναν το καθήκον τους. Και του χρόνου!

  Τα ζαχαροπλαστεία και τα αρτοποιεία έχουν την τιμητική τους και οι αλεξανδρινοί στο δρόμο σου υπενθυμίζουν ότι είναι το κατάλληλο δώρο όταν είσαι καλεσμένος .Μπορεί τα καταστήματα ρούχων να μην πλησιάσουν το επιθυμητό τζίρο αλλά τέτοιες ημέρες δεν χαλάς καρδιές και δεν γεμίζεις παράπονα τις ψυχές των άλλων. Δώρα για τα βαπτιστικά μπορείς να κάνεις και το Πάσχα. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι άλλαξαν οι καιροί και το βαλάντιο του σπιτιού μοιράζεται κατά προτεραιότητα στις λειτουργικές ανάγκες  του σπιτιού (ηλεκτρισμού και θέρμανσης )και μετά στα δώρα. Χαίρεσαι που δεν μετράς καμία απουσία στο γιορτινό τραπέζι και εύχεσαι να μην λείπει κανείς. Είστε όλοι μαζί και να είστε και του χρόνου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 15:07
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.