Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 12:54

Ενθουσιασμός στην Καστοριά, προβληματισμός στην Φλώρινα απο την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Κλίμα ενθουσιασμού επικρατεί στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά απο τον απόηχο της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην πόλη. Η αυθόρμητη παρουσία του κόσμου, τα αισθήματα χαράς, ο ενθουσιασμός που

επέδειξαν νέοι και ηλικιωμένοι στην υποδοχή του αρχηγού τπου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είναι και από τις συνηθισμένες εικόνες που μπορεί να ζήσει κανείς στην Καστοριά. Το γεγονός έχει θετική εντύπωση και στους επιτελείς της Κουμουνδούρου που μάλιστα την ιδια ημέρα αμέσως μετά την περιοδεία του αρχηγού τους ετοίμασαν βίντεο που δείχνει όχι μόνο την ομορφιά της πόλης αλλά και την παρουσία του Τσίπρα με τις αυθόρμητες και αδιαμεσολάβητες συζητήσεις που είχε με τους πολίτες. Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο λένε ότι η βουλευτής Ολυμπία Τελιγιορίδου αλλά και το νέο αίμα που εισήλθε στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις τελευταίες αρχιεραισίες έπαιξαν το δικό του ρόλο στην επιτυχημένη επίσκεψη. Το κοντράστ είναι αναμενόμενο εαν δεί κανείς οτι πρίν απο λίγο καιρό υπο την ασφυκτική παρουσία της αστυνομίας αποδοκιμάστηκε άγρια απο τους Καστοριανούς  ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης ενω την ιδια ωρα τον Τσίπρα υποδέχτηκαν με λουλούδια και αγκαλιές στο Εμπορικο κεντρο της πόλης. 

Αντίθετα με το κλίμα ενθουσιασμού της Καστοριάς, στην γειτονική Φλώρινα  πολλά μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βρίσκονται σε περισυλλογή, με αφορμή το κλίμα που άφησε  η περιοδεία του αρχηγού. Πολλά μέλη και φίλοι του κόμματος εξέφρασαν ακόμη και στα κοινωνικά δίκτυα την ριζική τους διαφωνία για την προετοιμασία και το πρόγραμμα της επίσκεψης που όπως λένε "περιόρισε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ σε είδος περιοδείας που κάνουν τα κυβερνητικά στελέχη γιατί φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο". Όπως αναφέρει στην στήλη παλιό στέλεχος της δημοκρατικής παράταξης στην Φλώρινα, "αντί ο Τσίπρας να συναντηθεί με πολίτες στην αγορά της πόλης εγκλώβισαν έναν λαοφιλή και επικοινωνιακό αρχηγό στο δημαρχείο παρέα με Νεοδημοκράτες που ο προοδευτικός κόσμος της Φλώρινας δεν έχει σε εκτίμηση προσφέροντας μηδενικά επικοινωνιακό αποτελέσματα".

Ακόμη και η επίσκεψη στο εικαστικό εργαστήρι νεαρού ζωγράφου της πόλης θεωρείται "βιαστική ενέργεια και χωρίς προετοιμασία"  αν υποθέσει κανείς ότι στην Φλώρινα υπάρχουν ατελιέ πολύ σημαντικών εικαστικών με πολλαπλάσιο εικαστικό έργο. Επίσης ο τρόπος που διευθετήθηκε η επίσκεψη του Τσίπρα στο κάμπο του ξινόμαυρου θεωρείται ότι ήταν άστοχος αφού σένα από τους σημαντικότερους τομείς του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης για όλη την Βόρεια Ελλάδα, η επίσκεψη του αρχηγού δεν κατάφερε να αναδείξει σε ποιά σημεία δίνει σημασία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στον κάμπο του ξινόμαυρου γίνονται σημαντικές διεργασίες με τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο για το μέλλον της περιοχής και αυτό ούτε φάνηκε ούτε αναδείχθηκε από την περιοδεία.

Ο θυμός  ορισμένων στελεχών και μελών του κόμματος που σήκωσαν στην πλάτη τους το βάρος της Συμφωνίας των Πρεσπών στα χωριά της Φλώρινας δίδοντας στον ΣΥΡΙΖΑ το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά είναι διάχυτος. Θεωρούν οτι "ο κομματικός μηχανισμός που ενεπλάκη στην περιοδεία  και η τοπική βουλευτής εγκλώβισαν σε τέσσερις τοίχους τον Τσίπρα κάνοντας προβολή στην περιοδεία του αρχηγού τις δικές τους φοβίες και σύνδρομα".  

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 13:30
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.