Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 17:04

Black Friday και έχει ο Θεός

Γράφτηκε από την

  της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και εμείς στρογγυλοκαθίσαμε  στο γραφείο μας και μετράμε τα κουκιά. Τα λεφτουδάκια μας !Στην πρώτη λίστα οι υποχρεώσεις μας.

Στην εφορία, στην ΔΕΗ, στις επισκευές και στις κάρτες που φορτώσαμε  τελευταία υπερβολικά. Τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού  μεγαλώσανε παράλληλα με την υποτιθέμενη ευημερία μας . Στην δεύτερη λίστα έχουμε τα δωράκια που θα πάρουμε στους αγαπημένους μας. Τελειώσαμε ,προ πολλού, με τις υποχρεώσεις και δωράκια σε ξένους. Αυτοί που μας αγαπάνε δεν θα φύγουν και οι άλλοι δεν μας νοιάζουν. Αναγκαστικά προσαρμοστήκαμε στις αλλαγές  και στο ρυθμό αυξήσεων ,στα πάντα, λόγω ενεργειακής κρίσης. Παράλληλα  ανήσυχοι ,ελέγχουμε τον καταγάλανο ουρανό, επειδή  δεν ξεχνάμε ότι πάνω μας κρεμάτε σαν αόρατο σπαθί η απειλή του Ερντογάν. Κάθε μέρα ΄΄ χτίζει ΄΄ την απειλή .Προσθέτει και άλλη προσβολή της ιστορίας και της νοημοσύνης μας. Δυστυχώς δεν ξεχνάμε ότι γενικά αυτός ο ηγέτης έχει την κακιά συνήθεια να είναι συνεπής στις υποσχέσεις του. Οι αρμόδιοι μας καθησυχάζουν ότι η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ θα μας προστατέψουν αλλά ξέρουμε ότι αν θα συμβεί  κάτι θα ήμαστε ολομόναχοι.

            Η μπλάκ φραιντει φανερώνει το τι συμβαίνει πραγματικά στην άχαρη ζωή μας. Η δεκαετή οικονομική κρίση μας στιγμάτισε και μας έκοψε τα φτερά του ένθερμου καταναλωτή. Οι κακομαθημένοι έλληνες έφυγαν ανεπίστρεπτα. Το κρατικό καράβι βυθίζεται στα χρέη  και εμείς στεκόμαστε στην σειρά για να καλύψουμε τις τρύπες που κάνανε άλλοι. Η εφορία  μερικούς τους χαϊδεύει και τους ανοίγει παραθυράκια διαφυγής και άλλους τους τσεκουρώνει. Δεν κάνουμε όνειρα. Γενναίοι αλλά ηττημένοι αποδεχόμαστε ότι προηγούνται τα κρατικά  έξοδα και τα χρέη που έκαναν άλλοι που κλέβανε και μας κορόιδευαν. Οι κακοί νοικοκύρηδες !του σπιτιού μας. Σκλάβοι των φόρων και των ανατιμήσεων σερνόμαστε στον Γολγοθά των τραπεζικών ρυθμίσεων πάσης φύσεως  χρεώσεων. Το κλίμα των καταστάσεων μας προετοιμάζει για χειρότερα. Θα έρθει ο Άγιος Βασίλης και θα μας φέρει μία χούφτα λεφτά ; Τα Μ.Μ.Ε. μας βομβαρδίζουν με διαφημίσεις και δελεαστικές προτάσεις .Έξυπνες ιδέες  που θα αδειάσουν σούμπιτο το κομπόδεμα που κρατήσαμε ,με τόσο κόπο, για αυτές τις ημέρες. Ελάχιστοι θα μπουν στον κόπο να κάνουν σύγκριση τιμών πριν και μετά την περίφημη Παρασκευή. Οι περισσότεροι ξέρουν ότι δεν τους περισσεύουν  τα λεφτά οπότε αδιαφορούν και περνάνε  αδιαμαρτύρητα έξω από τα καταστήματα με τα δελεαστικές προσφορές. Παράλληλα τα ξένα χριστουγεννιάτικα κάλαντα που μας υπενθυμίζουν ότι ήμαστε ευρωπαίοι  (σαν να μην υπάρχουν ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια) κυριαρχούν παντού, όπου και να πάς όπου και να κρύβεσαι. Θα ζήσουμε! Θα επιβιώσουμε, έχει ο Θεός!

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 17:07
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.