Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 11:29

Απάτες

Γράφτηκε από την

  της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Το τηλέφωνο χτύπησε. Απειλητικά. Δύο φορές. Το σήκωσα αμέσως. Μία μισοσβησμένη και ιδιαίτερα πονεμένη αντρική φωνή  με ειδοποίησε ότι είναι γιός μου και ότι τράκαρε.

Δεν έπεσε ξύλο και ούτε λιποθυμιά αλλά πολύ γέλιο. Τον αποκάλεσα παπαρα και του συνέστησα να πάει αλλού να πουλήσει την παπαριά του. Προφανώς  ξαφνιάστηκε και η φωνή κόπηκε με το μαχαίρι. Δεν με άγγιξε το τηλεφώνημα επειδή ούτε γιό έχω και ούτε  ανησυχούσα αν τράκαρε η όχι. Δεν ανησύχησα επειδή  είναι μία απάτη που γίνεται σχετικά συχνά. Σε πολλούς.

Είμαι λάτρης του διαδικτύου όπου δεν ισχύει το πίστευε και μη ερευνά. Εκεί το ψέμα δίνει και παίρνει. Έχω συνηθίσει με τις ανειλικρινείς αναρτήσεις. Ώρες, ώρες το ίδιο fb με ειδοποιεί ότι η ανάρτηση τάδε είναι fake news.με στοιχεία και ημερομηνία. Πολλές φορές δάκρυα και θλίψη κρύβουν  οικονομικά οφέλη. Μετά από τόσα χρόνια δεν τσιμπάω στην αναμετάδοση ειδήσεων. Τα προσπερνάω και κάνω αναδημοσίευση μόνο σε συγκεκριμένα άτομα, που δεν τα ξέρω προσωπικά, αλλά διαπίστωσα την αλήθεια σε αυτά που ανάρτησαν.

     Την απάτη την ξανασυνάντησα πρόσφατα. Μετά από τα δύο χρόνια της υποχρεωτικής απομόνωσης αναγκάστηκα να κάνω κάποιες αγορές μέσω ιντερνέτ. Τα λογισμικά και τα προγράμματα προστασίας ενάντια στις πάσης φύσεως διαδικτυακές απειλές ήταν εντάξει και στο χρόνο χρήσης αλλά και στις υπηρεσίες που έχουν υποσχεθεί. Την πάτησα  στα παπούτσια. Lacoste έγραφε στην  προσφορά σε πολύ συμφέρουσα τιμή αλλά Lacotse ήταν η φίρμα στα παπούτσια. Στο πέλμα αντί για made in France έγραφε made in China.Το μόνο που ανταποκρίθηκε στην παραγγελιά ήταν ο αριθμός, ένα ζευγάρι και το νούμερο.40. Το καταλαβαίνεις αργά όταν ανοίγεις το δέμα. Ψήλοι  μπήκαν  στα αυτιά μου όταν με μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείου  με ειδοποίούσαν ότι το δέμα κόλλησε κάπου στην Ρουμανία. Τα 60 ευρώ πήγαν υπέρ πατρίδος .Μούντζωσα κατάλληλα τον εαυτό μου. Για πολλοστή φορά πλήρωσα τζάμπα. Κάποιους απατεώνες

    Στην πολιτική μας ζωή, εμείς οι ανίδεοι, βιώνουμε την παθογένεια της απάτης. Ταλαντευόμαστε ανάμεσα σε πολιτικούς που δηλώνουν άτομα και αυτοπλασσάρονται ως πρότυπα ηθικής .Ακούμε τις δημόσιες δηλώσεις τους , ακούμε τις συνεντεύξεις τους και θέλουμε να πιστέψουμε. Ότι είναι ειλικρινείς άνθρωποι. Αρχικά το κάνουμε αλλά μετά στην πορεία. Ανακαλύπτουμε .Τις απάτες τους και την αισχροκέρδεια . Τους βλέπουμε  να ορκίζονται ότι δεν ξέρανε τι κάνανε. Πάντα οι άλλοι φταίνε. Τα εξιλαστήρια θύματα ήταν  πάντα στην διάθεση τους. Όταν η απάτη φτάνει στα δικαστήρια δεν θα έχουν όλο το  σφάλμα και την ποινή στην πλάτη τους. Όταν αναγκάζονται να πληρώσουν  θα το κάνουνε αλλά δεν θα μείνουν κει. Θα περιμένουν στην σκιά του χρόνου .Θα περιμένουν την δεύτερη ευκαιρία αλλά τότε θα είναι πιο διαβασμένοι. Και θα την ξανακάνουν. Την απάτη τους. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 11:40
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.