Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 12:25

Για τι σε αυτή;

Γράφτηκε από την

Της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Η μέρα της ξεκίνησε ομαλά Έφτασε στην δουλειά της χαλαρή. Πέρασε με την σκούπα πάνω στις μαρμάρινες επιφάνειες, σκούπισε λίγο το πάγκο και άνοιξε την πόρτα.

Για να μπουν οι πελάτες. Άνοιξε το ραδιόφωνο για να ακούσει ειδήσεις. Οι γενοκτονίες  έφτασαν δεκατρείς  και δεν άρχισε καλά καλά ο Αύγουστος. Που λέμε ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις. Είκοσι δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν το 2021.Στην Ελλάδα τα στυγερά ενδοοικογενειακά εγκλήματα έχουν πάντα τις γυναίκες σαν θύματα. Ποτέ οι άντρες, δεν τα βάζουν  με δυνατούς αντιπάλους ,στα μέτρα τους. Πάντα  επιλέγουν αδύναμες και ανυπεράσπιστες γυναίκες. Δεν τις σέβονται  και τις αγαπάνε κτητικά ,τους ανήκουν και τις θεωρούν δεδομένες. Αναρωτήθηκε, πως θα αντιδρούσε, αν ο καλός της άλλαζε συμπεριφορά και σήκωνε το χέρι  να την Δείρει. .Η να την Σκοτώσει. Βέβαιη ,για τις ικανότητες της, απέναντι στην απειλή! Σίγουρη για τα αντανακλαστικά της. Απόλυτη ότι δεν θα επέτρεπε σε κανέναν. Να την αγγίξει.

   Στο μαγαζί μπήκε ένας παππούς. Ογδόντα και βάλε, χωρατατζής και ιδιαίτερα ομιλητικός στο καθημερινό του πέρασμα από τα μαγαζί. Γνωστός πελάτης. Τον χαιρέτησε και γύρισε την ματιά της στην οθόνη του κομπιούτερ .Για να διορθώσει μία πληρωμή. Ξαφνικά το σκηνικό άλλαξε .Ένιωσε  ότι κάτι δεν πάει καλά. Με μια απότομη κίνηση γύρισε προς τον πελάτη. Εκμεταλλευόμενος την στιγμή, την είχε στριμώξει στο στενό ανάμεσα στο πάγκο και την γωνία, προχωρούσε φωνάζοντας γλυκόλογα μαζί με χυδαιότητες. Η ματιά της έπεσε πάνω στο ανοικτό παντελόνι και την θέα έκθετου διογκωμένου  και ερεθισμένου γεννητικού οργάνου. Που απλόχερο πρόσφερε ο παππούς. Παγιδεύτηκε! Παράλυσε. Πάγωσε. Τρόμαξε. Φοβήθηκε. Πελάγωσε. Έπαθε κρίση πανικού. Εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε ψυχή στο δρόμο και το μαγαζί ήταν άδειο. Που και πως να φωνάξει για βοήθεια; Τι μπορείς να  κάνεις όταν δέχεσαι τέτοια απειλή; Έβαλε τις φωνές..Δυνατά. Με απίστευτο ουρλιαχτό ανακάλεσε στην μνήμη της ποιές βρισιές ξέρει. Το στόμα ήταν διάπλατα ανοικτό και τα ντεσιμπέλ πλησίαζαν αυτά μιας συναυλίας ρόκ. Ποτέ δεν την είχαν απασχολήσει οι βρισιές αλλά τώρα ήταν μεγάλη ανάγκη. Εκστόμισε τόση βρωμιά και χυδαιότητα που απόρεσε και η ίδια. Που τα βρήκε και τα είπε; Αυτός ο χείμαρρος βόθρου  και η δυνατή της φωνή την έσωσαν. Ο παππούς δεν περίμενε τέτοια αντίδραση. Την είχε δεδομένη. Για εύκολο θύμα. Σταμάτησε την επίθεση, γύρισε  και το έσκασε. Ακούγοντας τις  φωνές όρμησαν τα παιδιά από τα διπλανά μαγαζιά τον αρπάξανε αλλά τους ξέφυγε. Σε λίγο ήρθε και η Αστυνομία. Πήγε  στο Τμήμα για να δώσει κατάθεση και να υποβάλει καταγγελία. Για απόπειρα βιασμού!. Ορκίστηκε να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που πήγε στην Αστυνομία.

   Μετά από ώρες ηρέμησε. Έφυγε η ένταση και η αγωνία. Έβαλε τις σκέψεις της σε μία σειρά. Να αναλύσει για τι και πως. Για τι σε αυτή; Έφταιγε που ήταν μόνη της; Στα 23 χρόνια ,στην δουλειά, ήταν η πρώτη φορά που της έτυχε τέτοιο πράγμα. Πως προκάλεσε σεξουαλικές ορέξεις; Για τί να πρωταγωνιστεί σε τέτοιο ρόλο; Μετά ήρθαν  οι ενοχές. Οι γυναίκες είναι συχνά  θύματα επιθέσεων. Οι αρρενωποί και δυνατοί άνδρες ασκούν  βία πάνω τους επειδή θεωρούν ότι η γυναίκα τους ανήκει. Φταίει ότι είναι αδύναμη γυναίκα; Ποιός έχει το πάνω χέρι σε μία επίθεση; Που και για τι φταίει; Υποτίμησε συνειδητά έναν τακτικό και επιφανειακά αξιοσέβαστο πελάτη;  Έστειλε λάθος μηνύματα ; Μήπως έδωσε την εντύπωση της εύκολης γυναίκας; Ικανοποιημένη ότι αντέδρασε και σώθηκε!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 12:32
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.