Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 13:19

Δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Στρατάκης και Μαλούτας "διχάστηκαν" ενώπιον του υπουργού Ν. Παπαθανάση. Απουσίαζε για άλλη μια φορά ο συνδυασμός Καρυπίδη

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Ο Γιάννης Στρατάκης ως εκπρόσωπος του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου με γραπτό κείμενο στα χέρια αφού έλαβε το λόγο άσκησε δριμεία κριτική

στο σχέδιο της Δίκαιης αναπτυξιακής Μετάβασης που προηγουμένως είχε ανακοινώσει επισήμως ο Αν. Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης στην αίθουσα της Περιφέρειας στην Κοζάνη. Ο κ. Στρατάκης έθεσε το θέμα των επενδύσεων στον σιδηρόδρομο, την ηλεκτροκίνηση της γραμμής,  την αποκατάσταση των εδαφών, ενώ  στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ενίσχυσης του +10% των επενδυτικών σχεδίων όπου οι περιφέρειες όπως η Δυτ, Μακεδονία και  Κρήτη απολαμβάνουν από κοινού . Επανέλαβε τις προτάσεις που κατά καιρούς έχει διατυπώσει ο συνδυασμός για την καθολική ισχύ ΑΠΕ σε όλες τις κατοικίες. Ο κ. Στρατάκης ήταν σφόδρα αντιπολιτευτικός στην Κυβέρνηση,  διατύπωσε καθαρά επιχειρήματα με την γνωστή  θεσμική ευγένεια που τον διακρίνει.

Αντίθετα, ο Δήμαρχος Κοζάνης  Λάζαρος Μαλούτας εμφανίστηκε "κυβερνητικότερος" των κυβερνητικών δήμαρχων, μίλησε για «θετικό μήνυμα από πλευρά της κυβέρνησης, ότι μετά από δύο χρόνια σε αυτή την αίθουσα έχουμε το Ολοκληρωμένο σχέδιο που πρέπει να υλοποιήσουμε στην περιοχή για την επόμενη ημέρα». Ανέφερε οτι «η πρόσκληση που έχουμε μπροστά μας είναι η υλοποίηση του σχεδίου όσο το δυνατόν γρηγορότερα», σημείωσε ότι «οι νέες θέσεις εργασίας θα αντιμετωπιστούν μόνο με επενδύσεις στην περιοχή» εξέφρασε φόβους για «την ταχύτητα των διαδικασιών προκήρυξης και ένταξης των έργων» ενω ζήτησε «την στήριξη των θεσμικών φορέων της αυτοδιοίκησης για αυτό το σκοπό».

Για κάποιον που δεν γνωρίζει την πολιτική ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, ακούγοντας τον κ. Μαλούτα στην αίθουσα της Περιφέρειας θα πίστευε ότι πρόκειται για έναν κυβερνητικό δήμαρχο που δεν θέλει να δυσαρεστήσει τον υπουργό και τους παριστάμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο Γιάννης Στρατάκης και ο Λάζαρος Μαλούτας αμφότεροι είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, όπου στο κορυφαίο θέμα της απολιγνιτοποίησης ο μεν πρώτος όπως και η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, ασκούν ασκεί δριμεία κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης, ενώ ο δεύτερος όχι μόνο στηρίζει χωρίς όρους και προϋποθέσεις τις κυβερνητικές επιλογές, αλλά αναλαμβάνει να τις επιβάλλει ως μοναδική επιλογή στο δήμο και στην ΔΕΥΑΚ.

Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και τα στελέχη του, ενώ κατακεραυνώνουν τους πάντες για την στάση τους στην απολιγνιτοποίηση για το δήμαρχο Μαλούτα που έχει αναδειχθεί σε μέγα  κυβερνητικό «ψάλτη»  δεν λένε κουβέντα.  

ΥΓ: Ως αναμενόμενο γεγονός  να σημειώσουμε οτι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό συμβούλιο Θόδωρος Καρυπίδης όπως συνηθίζει  τα τελευταία τρία  χρόνια σε τέτοιες δημόσιες συναντήσεις υπουργών με φορείς της περιοχής, ήταν απόντας απο την διαδικασία ενώ παρούσα για λίγο ήταν μόνο η Περ/κή σύμβουλος Μαρία Καρυπίδου που όμως δεν έλαβε το λόγο

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 13:47
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.