Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 07:35

Εγώ γιατί δεν χαίρομαι;

Γράφτηκε από την

ΤΗς ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

  • Ο πρωθυπουργός μας ,με δικά μας έξοδα έκανε ένα ιστορικό  αλλά οικογενειακό
ταξίδι στις ΗΠΑ. Κουβάλησε οικογένεια  στον Λευκό Οίκο, έβγαλε αναμνηστικές και ΄΄ πούλησε ΄΄ την εικόνα μίας επιτυχημένης οικογένειας αλλά και κυβέρνησης
  • Έβγαλε μία ιστορική ομιλία στην οποία δήλωσε τι δεν θα ανεχτεί παρανομίες αλλά απέφυγε τεχνηέντως το όνομα Τουρκία Φυσικά΄΄ πέτυχε ΄΄ μία φιέστα του  νοικοκύρη που πήγε και αγόρασε όπλα με δικά μας λεφτά ενώ εμάς μας έχει λυγήσει η ακρίβεια και η φτώχεια.
  • Η επίσκεψη πρωθυπουργού επιφανειακά καλή και χρυσή και φυσικά θεμιτή αλλά ...τι κρύβεται πίσω από τα λογοπαίγνια και τις γλύκες  ;τι δίνουμε και τι παίρνουμε σε εξοπλισμό; Στο ταμείο πόσο γυμνοί θα βρεθούμε;
  •  Οι χοροί και τα γλέντια,  έξω από την επίσημη συνάντηση,  και οι ενδυματολογικές επιλογές γραβατών δεν είναι του γούστου μου και της αισθητικής μου. Άλλωστε   χαρακτηρίζουν αυτούς που τα επέλεξαν και όχι εμένα σαν χώρα και λαός. Από μικρή ήμουνα ατίθαση και περήφανη .Πάντα ξεκαθάρισα ότι κάνω κέφι μόνο με φίλους και όχι όταν μου το επιβάλλουν και μου βαράνε νταούλια
  • Αυτό που με ενοχλεί ,παραπάνω από όλα ,είναι τα φουσκωμένα λόγια και παραμύθια που ακούω εδώ και τόσους μήνες για το τι σημαίνει δημοκρατία, ελευθερία και εθνική υπερηφάνεια. Πότε θα μάθουμε για την πραγματική αιτία της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία; Πόσοι βάλανε το χεράκι τους για να διατηρήσουν την αστάθεια, την ένταση και την καταστροφή ; Η ιστορία, μας έχει πολλές σελίδες γεμάτες προδοσίες και πισώπλατα μαχαιρώματα από ΄΄φίλους΄΄. Οι αυτόκλητοι προστάτες, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας , βγάλανε κέρδη από την αύξηση τιμών και την υπερκατανάλωση στο παγκόσμιο χρηματιστήριο ενέργειας και όπλων και εμάς μας παραμύθιασαν ότι μας πονάνε.
  • Νοιώθω ότι είμαι ένα μεγάλο κορόιδο. Ένα χαζό, χαριτωμένο πλην φυλακισμένο, ποντικάκι που δεν έχει επιλογές. Αναγκαστικά βγάζω αναμνηστικές φωτογραφίες με την γάτα αλλά ξέρω ότι αποτελώ πρώτο γκουρμέ πιάτο στο επόμενο γεύμα της.
  • Δεν με ξεγελάνε τα παχιά λόγια και οι πολυέξοδες βόλτες των πολιτικών. Οι ΗΠΑ κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από όλους .Παίζουν ,εκ του ασφαλούς σε ξένο γήπεδο, βλέπουν τους παίκτες να σκοτώνονται αναμεταξύ τους  και προσφέρονται να κερδίσουν από τις ήττες και τις νίκες και των δύο ομάδων. Κανόνας ,γεωγραφικά μακριά ,αλλά στα κέρδη κοντά. Βοηθάει (δηλαδή πουλάει ακριβό στρατιωτικό εξοπλισμό), στην Ελλάδα και την Τουρκία, ενθουσιάζεται με ιστορικές στιγμές αλλά τα μάτια τα έχουν καρφωμένα στα κέρδη. Γελάνε φυσικά με τις κίτς γλαφυρές και φορτωμένες συναισθηματικά στιγμές των φτωχών και περιμένει υπομονετικά  στο ταμείο.
  • Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 08:11
    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

           Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

    Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

       Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.