Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 10:51

Μακριά απο τους "Αμερικανόδουλους"' και τους "Πουτινόδουλους" της πολιτικής και της δημοσιογραφίας

Γράφτηκε από τον
 του Σπύρου Κουταβά
Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΟPEN Σωτήρη Δανέζη, η Μαριούπολη εκκενώνεται λίγο πριν ξεκινήσουν οι βομβαρδισμοί από τους Ρώσους. Μάλλον το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες πόλεις στρατηγικής σημασίας που έχουν περικυκλωθεί από τους εισβολείς.
Δυστυχώς θα επαναληφθούν οι φρικτές εικόνες  ανάλογες των ανηλεών βομβαρδισμών του Βελιγραδίου, της Βαγδάτης, της Συρίας, και της Λιβύης που μεγάλη μερίδα του Τύπου και της Ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ  τότε είχε υποστηρίξει. Οι ίδιοι που μιλούσαν τότε για τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα των βομβαρδισμών σήμερα έχουν σοκαριστεί. Όμως, αυτή τη  φορά αυτοί που βομβαρδίζουν είναι οι Ρώσοι. 
Δεν υπάρχει καλός και καλός πόλεμος, όσο κι αν οι κάθε φορά οι εισβολείς επικαλούνται την παραβίαση του  διεθνούς δίκαιου από τους αδύναμους η την περιβόητη ασφάλεια για λογαριασμό τους. Όλα τα παραπάνω τα είδαμε σε όλους τους προηγούμενους πολέμους να ενδύονται με ηθικά περιτυλίγματα. Οι αδύναμοι γιαυτούς αντιπροσωπεύουν την  προσωποποίηση  του απόλυτου κακού,  τα ανύπαρκτα χημικά του Σαντάμ, ο σφαγέας Μιλόσεβιτς η ο δικτάτορας Καντάφι που καταπιέζει τους Λιβυους, ήταν μερικά απο τα επιχειρηματά τους. Τα αποτελέσματα της ηθικής αναμόρφωσης από τους παγκόσμιους χωροφύλακες είναι γνωστά. Οι χώρες καταστράφηκαν, λεηλατήθηκε ο πλούτος τους και θα χρειαστούν πολλά χρόνια να ορθοποδήσουν.
Το ίδιο διαφαίνεται ότι θα συμβεί  και στην περίπτωση της Ουκρανίας από τους επιτιθέμενους Ρώσους. Οι τελευταίοι δια ενός αυταρχικού ηγέτη, αφού  αντέγραψαν πρακτικές και μεθόδους των Αμερικανών, Βρετανών και Γάλλων για την κατά περίπτωση  επίκληση του διεθνούς δικαίου και επικαλούμενοι ζητήματα ασφαλείας της Ρωσίας, εξόντωσης και διωγμών των Ρωσόφωνων πληθυσμών της Ανατολικής Ουκρανίας, εισβάλουν και βομβαρδίζουν την Ουκρανία.
 
Προξενεί απογοήτευση ότι σε αυτή την συγκυρία ουδείς ηγέτης από την Ευρωπαϊκή  Κοινότητα, με εξαίρεση ίσως τον Μακρόν, ξεχωρίζει από την αγέλη  της "σιωπής". Δεν  παρεμβαίνουν δυναμικά  ζητώντας έστω και τώρα εκεχειρία και διάλογο.  Τα Οικονομικά μέτρα και οι κυρώσεις δεν αναστέλλουν τις αποφάσεις  του εισβολέα. Χρειάζεται άμεσα εκεχειρία, διάλογος, δεσμεύσεις και υποχωρήσεις που να ικανοποιούν στο ελάχιστο όλες τις πλευρές ώστε να αποτραπεί η αιματοχυσία.
Αντίθετα όπως διαπιστώνει κανείς, φαίνεται οτι κρίνεται ως ρεαλιστικότερη η λύση των τετελεσμένων του ολοκληρωτικού πολέμου, όπου μια χώρα θα καταστραφεί απο τους βομβαρδισμούς, οι πόλεις κι  οι υποδομές της θα γίνουν ερείπια,  θα πεθάνουν χιλιάδες πολίτες αλλά και στρατιώτες, ενώ είναι πιθανό ότι θα  απωλέσει ακόμη και εδάφη της προκειμένου κάποιοι στην δύση να υπηρετήσουν  μεταπολεμικά το γεωστρατηγικό αφήγημα ενός νέου ψυχρού πολέμου στην Ευρώπη και οι εισβολείς φυσικά δια του στρατού τους να "περιχαρακώσουν" ξένα εδάφη.   
 Η Ελλάδα έχει καλό όνομα στους αμυνόμενους Ουκρανούς αλλά και στους Ρώσους εισβολείς και με αφορμή την ασφάλεια των Ελλήνων της Ουκρανίας θα μπορούσε η Ελληνική διπλωματία  να διαμεσολαβήσει σε συνεννόηση πάντα με τους Συμμάχους μας. Δυστυχώς, προτιμήσαμε την ανάμειξη μας δια της απόλυτης ευθυγράμμισης με τις μακροπρόθεσμες επιθυμίες των Αμερικανών.
Οι αμυνόμενοι Ουκρανοί, ο απλός λαός που θα πληρώσει το 'μάρμαρο" αυτής της εισβολής το ελάχιστο που μπορεί να έχουν είναι η απόλυτη και χωρίς υποσημειώσεις στηριξή μας.
Σε αποστάσεις απο τους "Αμερικανόδουλους"' και τους "Πουτινόδουλους" της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 14:00
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Είναι στο χέρι μας! Το μάτι της νοικοκυράς »