Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 09:33

Αχ υπουργέ !

Γράφτηκε από την

 

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

   Αναρωτιέμαι, πολλές φορές, αυτά που λέει τα πιστεύει κιόλας ή το κάνει σκόπιμα για να κάνει σαματά. Στεναχωριέται όταν δεν είναι στο γυαλί!

Εκεί ξεχνά ότι ο θεσμικός του ρόλος επιβάλει σοβαρότητα και τεκμηριωμένη άποψη για τα τεκταινόμενα και όχι τον ρόλο του γελωτοποιού. Ειρωνεύεται :

  • Όταν όλες οι ενδείξεις είναι ότι  ους ασήμαντους και φτωχούς  πολίτες αυτής της χώρας τους πνίγουν τα χρέη .
  •  Όταν λέει «μίζερους» τους πολίτες ,που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό ρεύματος και φυσικού αερίου .
  • Ενώ βλέπει τις τιμές βασικών αγαθών στα ύψη μιλάει από την θέση του καταναλωτή ή υπερφίαλα  κρύβει την  ανεπάρκεια επιχειρημάτων του.

     Δεν έχουμε αυτοκίνητο καρδιά μου! Τρέμει το φυλλοκάρδι μας όταν ανοίγουμε τους λογαριασμούς φυσικά δεν έχουμε τις αποταμιεύσεις που ισχυρίζεται  ότι έχουμε αλλά κοροϊδεύουμε το στομάχι μας με φρούτα και λαχανικά  βάζοντας μόνο μία φορά ,την εβδομάδα ,κρέας στο πιάτο μας. Οι αποταμιεύσεις που αυξήθηκαν το 2021 μήπως προέρχονται από  την καραντίνα ,τον εγκλωβισμό στα σπίτια μακριά από την κατανάλωση ; Λέω ,μήπως  από τον αυξημένο αριθμό θανάτων ανθρωπιών(άνω των 60) ,μακριά από τους συγγενείς και κληρονόμους;

     Δεν βλέπει τα αποδυναμωμένα, από προσωπικό και αντοχές, νοσοκομεία του ΕΣΥ  που αναγκάζονται καθημερινά  να πλαισιώσουν τους διαδρόμους των νοσοκομείων  με επικουρικές κλίνες δηλαδή ράντσα. Η χωροταξική διαχείριση αυτών των κρεβατιών κάνει τον κόσμο να νιώσει ανασφάλεια όταν αρρωσταίνει. Οι επιστημονικές μελέτες  απέδειξαν μεγάλη διαφορά θανάτων εκτός ΜΕΘ. Η πανδημία εκτόξευσε  την ανισότητα  στις υπηρεσίες υγείας στα ύψη. Μπροστά στην αδυναμία και ανικανότητα της κυβέρνησης να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της υγειονομικής κρίσης  εμείς νιώθουμε ανυπεράσπιστοι  και σίγουρα θύματα. Μας ωθούν να θυσιάσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για να μείνουμε εν ζωή. Μας απασχολεί πρωτίστως  η υγεία μας επειδή το μονό στενό και επώδυνο κορσέ ,λόγο Covid 19,των νοσοκομείων του ΕΣΥ, διοχετεύει συστηματικά και μεθοδικά, όλα τα ,άλλων ασθενειών, περιστατικά στα ιδιωτικά κέντρα υγείας.

    Βγαίνει στο γυαλί για να δώσει απάντηση και όχι για να απαξιώσει  τις ερωτήσεις που αφορούν στο αντικείμενο εργασίας του. Δοκίμασε μία ημέρα να ζήσει σαν τους απλούς ανθρώπους; Δοκιμάστηκε στον στίβο της καθημερινότητες και όχι της έπαρσης ;Πως πείθει τον κόσμο ότι τον νιώθει και τον πονάει όταν στις δημόσιες εμφανίσεως γελοιοποιείται εκτοξεύοντας ειρωνείες και προσωπική επίθεση απέναντι στους δημοσιογράφους που τον αμφισβητούν. Η πατρίδα, είναι η χώρα στην οποία γεννήθηκε κάποιος ή από την οποία κατάγεται ο ίδιος και η οικογένειά του ή το χωριό ή η περιοχή γέννησης ή καταγωγής του. Αυτοί που ζουν εκεί έχουν συνήθως κοινά τη γλώσσα, τα έθιμα και συμφέροντα που στις σύγχρονες κοινωνίες καθορίζονται από κοινό νόμισμα και κοινή πολιτική για σχεδόν όλα τα θέματα (π.χ. υγεία, σύνταγμα και νόμους), κώδικες επικοινωνίας και κοινά συμφέροντα. Οι μίζεροι που αδυνατούν να επιβιώσουν βλάπτουν την πατρίδα ;Πως ακριβός το πράττουν; Η πατρίδα είναι η δική μας παρτίδα η αύτη των πλουσίων και ανέμελων κυβερνητικών; 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 09:37
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.