Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2022 10:00

Για τι έχουμε τέτοια μακάβρια στατιστική;

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

     Για τι συνεχίζουμε να έχουμε τόσους θανάτους λόγω τρίτου κύματος πανδημίας; Τι κρύβεται πίσω από την συνέχιση της;

Τι δεν κάνουμε σωστά; Ποιά είναι η πραγματική  θνητότητα μέσα και έξω από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Τι φταίει για την μειωμένη ικανότητα αντιμετώπισης περιστατικών από ή χωρίς μεταλλαγμένο ιό; Για τι μέσα στον Ιανουάριο, δηλαδή σε 28 ημέρες, έχουν χάσει τη ζωή τους από κοροναϊό πάνω από 2.300 συνάνθρωποί μας ;Τι λένε οι επιστήμονες για τις  τραγικές στατιστικές του ΕΣΥ ανά εκατομμύρια κατοίκων ( 5 στην Γερμανία ,100 και πάνω στην Ελλάδα); Αν λένε κάτι σωστό για τι δεν το εφαρμόζουμε; Το ενισχύσαμε εγκαίρως η εξαντλήθηκαν πράγματι όλες οι δυνατότητες μας; Οι λειτουργοί της Υγείας κουράστηκαν και παρέδωσαν τα όπλα; Κάθε άλλο συνεχίζουν στις επάλξεις και επιμένουν θυσιάζοντας καθημερινά τις σωματικές και ψυχικές τους αντοχές. Επιμένουν παρότι η κυβέρνηση αντί να τους ανταμείβει ,τους κοροϊδεύει με καθυστερήσεις στις πληρωμές εφημεριών και με περιορισμό του προσωπικού που μετακινεί με βάση  άλλα κριτήρια και όχι τα γιατρικά. Η περιφέρεια  έμεινε χωρίς ιατρική κάλυψη και η κρίση στην δημόσια υγεία στην επαρχία αποκτά μία μονόδρομη πορεία προς στις ιδιωτικές κλινικές. Για τι τους μετέφερε από τα περιφερικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας για να καλύψουν ανάγκες που προέκυψαν στην λειτουργικότητα τους λόγω πανδημίας. Ποιές επιλογές πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση για να σταματήσει η θανατηφόρα πορεία της χώρας μας; Τι γίνεται με τους θανάτους από άλλες ασθένειες;  Πως να αντιμετωπιστούν αυτές όταν οι ειδικοί γιατροί δεν μπορούν να προσφέρουν  στην δημόσια υγεία;  

    Η κοινωνία μας έχει την τάση να κρίνει και να κατακρίνει πολύ εύκολα και όποιος βγαίνει έξω από τους κανόνες θεωρείται εχθρός και ίσως τρελός. Δεν στερούνται νοημοσύνης και παραμένουν ελεύθεροι πολίτες που ο φόβος  του θανάτου τους κάνει διστακτικούς και αναποφάσιστους. Για τι λειτουργούμε σαν να τους αξίζει η τιμωρία του θανάτου; Τι νόημα έχει να διαχωρίσουμε τον αποδεκατισμένο πληθυσμό μας  διχάζοντας τους με ενοχές και προσωπικές ευθύνες; Το κουρασμένο ΕΣΥ έγινε σύστημα μιας νόσου και τα παράλληλα προβλήματα υγείας διοχετεύονται σκόπιμα στο ΕΓΩ σύστημα υγείας. Αυτοί που έφυγαν τόσο άδοξα από τα σπίτια και τις οικογένειες τους ήταν δικοί μας άνθρωποι. Δεν ήταν  ξένοι και εχθροί! Ήταν όλοι έλληνες πολίτες ,γείτονες, φίλοι και γνωστοί μας  που υπέφεραν και χάθηκαν στις μακάβριες στατιστικές μας. Συνηθίσαμε τόσο πολύ που πλέον δεν μας κάνει εντόπιση ο καθημερινός  θάνατος εκατό ανθρώπων. Δεν αντιδράμε πλέον όταν αντικρίζουμε τους μακάβριους αριθμούς, σαν να μη μας νοιάζει. Ξεχάσαμε να βλέπουμε τους ανθρώπου πίσω από τους αριθμούς.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2022 10:04
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.