Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 07:59

Γιατί;

Γράφτηκε από την

   της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

      Η χώρα μας αναστατώθηκε από τα πρόσφατα  γεγονότα. Τον θάνατο ενός παραβατικού ατόμου από τα πυρά της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν ξέρουμε ,και δεν θα μάθουμε ποτέ,

όλες τις λεπτομέρειες. Για πολλοστή φορά η κοινωνία μας μοιράζεται σε δύο μέτωπα. Δεν ήμαστε ειδικοί αλλά μόνο μάρτυρες. Μιας άδικης  θυσίας ενός νέου ανθρώπου. Στο βωμό των έντονων ρατσιστικών αντιδράσεων του μισού πληθυσμού μας. Που έχει την νοοτροπία : δεν φταίει η κοινωνία μας αλλά   αυτοί  οι  μελαμψοί ,βρώμικοι, απολίτιστοι και από την φύση τους βουτηγμένοι μέσα στην παραβατικότητα Ρομά. Ανήκουν στα 12 εκατομμύρια σκορπισμένων  παγκοσμίως και στην Ευρώπη υπολογίζονται  περίπου στα 8 με 10 εκατομμύρια άτομα. Στην Ελλάδα είναι γύρω  στους 200.000-300.000 ανθρώπους Έχουν μία άλλη φιλοσοφία της ζωής ,αρέσκονται στο να λένε ψέματα, να κλέβουν, να κοροϊδεύουν τους καθωσπρέπει νοικοκύρηδες. Ζούνε άνθι υγιεινά μέσα σε τρύπια αντίσκηνα και κρύα σπίτια καλυμμένα προσωρινά με πλαστικά. Κάνουν πολλά παιδιά,  κινούνται ελεύθερα όπου θέλουν ,ζητιανεύουν και ζουν  από επιδόματα της Πρόνοιας. Βρέχει χιονίζει. Το άλλο μισό του ελληνικού πληθυσμού δεν ξεχνάει ότι οι αθίγγανοι είναι άνθρωποι που ζούνε σε άθλιες συνθήκες, δύσκολα βρίσκουν μία νόμιμη και καλώς πληρωμένη δουλειά. Ένα πρόχειρο συμπέρασμα δικαιολογεί την Ελληνική Αστυνομία που ακολούθησε  τις κανόνες εμπλοκής και τράβηξε όπλο όταν απειλήθηκε. Από ένα κλεμμένο αυτοκίνητο.38 σφαίρες ενάντια σε τρία άοπλα άτομα.

   Για τι δεν υποστηρίζουμε τον Ρομά ;Πως φτάσαμε μέχρι εδώ; Θεωρούμε ότι οι αστυνομικοί πράξανε σωστά και δίκαια  απέναντι στους κλέφτες που παρανόμησαν; Για τι ; Είναι οι μόνοι που μας κλέβουν; Ως φορολογούμενοι ξέρουμε ότι το σύστημα μας αδικεί και μας κοροϊδεύει σε μόνιμη βάση. Μία ματιά στους τελευταίους λογαριασμούς που καλούμαστε να πλωρίσουμε ,ως νοικοκύρηδες ,θα μας πείσει  ότι αυτός που σκοτώθηκε είναι ασήμαντος σε σύγκριση με αυτούς που μας ξεζουμίζουν σε μόνιμη βάση. Δεν θα πάρουμε το όπλο επειδή περιμένουμε την Δικαιοσύνη. ΄΄Ο σεσημασμένος κακοποιός ο Ρομά" κλπ.κλπ.. Είναι μόνο μερικοί τίτλοι ειδήσεων σε μεγάλες και "έγκυρες" σελίδες ΜΜΕ που τάχτηκαν  εξ αρχής υπέρ του νόμιμου και του δίκαιου. Κράτους. Βολεύει το θέμα για εκμετάλλευση και χλευασμός ανθρώπων που ζουν κάτω από το επίπεδο φτώχειας. Κανένα  σχόλιο ότι αντί να τον συλλάβουνε ,για τι πράγματι παρανόμησε, τον σκοτώσανε. Εμείς τι κάνουμε; Ήμαστε μικροί και ανήμποροι .Δεν θέλουμε φασαρία στην πόρτα μας και ας βλέπουμε ότι γίνονται διακρίσεις. Δεν θα τα βάζουμε  με το κράτος! Σιωπούμε απέναντι στους άδικους και ισχυρούς νόμους αλλά  είμαστε μάγκες ,ισχυροί, απόλυτοι και ΄΄δίκαιοι ΄΄ όταν κατακεραυνώνουμε τον μικρό και μελαμψό κλέφτη. Σκλάβοι των καθωσπρέπει κανόνων ,συνηθίσαμε στην μικρότητα μας ,στις μικρές απώλειες ,σκύβουμε το κεφάλι και δεν αντιδράμε !

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 08:16
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.