Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 09:59

Κάτω από το χαλί η αλλιώς ψέμα στο ψέμα βρωμάει!

Γράφτηκε από την

  της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

     Μία σωστή νοικοκυρά κάνει, κάθε δύο και πέντε ,καθαριότητα .Στο  μυαλό και στο σπίτι της. Μεθοδικά και συστηματικά καθαρίζει. Πλένει παράθυρα, ξεσκονίζει και βάζει σκούπα,.

Στην γενική καθαριότητα τα πράγματα σοβαρεύουν. Πλαισιώνονται από πολλές πρόσθετες εργασίες όπως ανοίγει ντουλάπες ,αερίζει στρώματα ,αλλάζει κουρτίνες  και τρίβει τα δάπεδα στην κουζίνα και στο μπάνιο. Γυαλίζει τα ασημικά. Ακολουθεί μία συγκεκριμένη σειρά. Νοιώθει καλά  και καθαρή αν και κουράζεται πολύ. Τα χρόνια περνάνε και πλέον δεν τα καταφέρνει όλα μόνη της. Χρειάζεται μία βοήθεια και θα το κάνει με αυτούς που αξίζουν. .Επιστρατεύει σύζυγο, παιδιά και φίλους αγαπημένους. Για τα χαλιά και την μετακίνηση βαριών επίπλων και αντικειμένων. Αν πρέπει να ανοίξει το σπίτι της για να δεχτεί κόσμο αλλάζει ο ρυθμός. Παρακαλεί τον Θεό να βγουν όλα καλά. Αναγκάζεται να επισπεύσει την διαδικασία. Να προσέξει τις λεπτομέρειες επειδή φοβάται τον έλεγχο των κυρίων που θα έρθουν. Πρέπει να βγει ασπροπρόσωπη και να δικαιωθεί ως νοικοκυρά. Αξία και σοβαρή. Όταν πρέπει να βιαστεί ανησυχεί. Θα προλάβει να τα κάνει.; Πως αντιδράει αν  δεν την ενδιαφέρει η ουσία ,το χαλί της ηθικής και της αξιοπρέπειας, η καθαριότητα του σπιτιού ,αλλά το πως να φαίνεται καθαρό. Δεν κάνει τίποτα στην τύχη και θέλει μόνο να εντυπωσιάσει! Συνειδητά ,με γοητεία και χάρη ,αστραπιαία βάζει τις βρωμιές κάτω από το χαλί. Κομψά και πονηρά κάνει ότι δεν τα βλέπει και τα σπρώχνει στην ασφάλεια του ΄΄ φαίνεσθε ΄΄ αλλά δίνει μία υπόσχεση, στον εαυτό της, ότι μόλις ηρεμήσουν θα κάνει  τα πράγματα σωστά. Σώζει ,προσωρινά την κατάσταση. Μία και καλή!

    Σε όλες μας πρέπει να έχει συμβεί, έστω και μία φορά στην ρουτίνα  , να επιλέξουμε αυτή την λύση. Προσωρινά σκεπάζουμε τα βρώμικα με την γωνία ενός χαλιού. Δεν μας μειώνει! Έχουμε την εγγύηση ότι δεν θα ξανασυμβεί. Θα μείνουμε καθαρές. Όταν γίνεται συνήθεια αλλάζουν τα πράγματα. Επιλέγεις μόνιμα το ψέμα και την πονηριά. Κυνηγάς το θεαθήναι δηλαδή  την λύση εφήμερης, εύκολης και προσωρινής καθαριότητας της ψυχής σου. Σου έγινε συνήθεια το ψέμα. Γεμίζεις την κήτη της αλήθειας  και του μυαλού σου ,με την βρωμιά. Μονίμως την καταχωνιάζεις  κάτω από το χαλί της λογικής. Αγγίζεις ,την ζωή, επιφανειακά και  καταδικάζεις τον εαυτό σου στο μαρτύριο του επαναλαμβανόμενου  ψέματος. Ξεχνάς ότι η αλήθεια αργεί αλλά πάντα βγαίνει στην επιφάνεια! Η βρωμιά όταν συσσωρεύεται αρχίζει να μυρίζει άσχημα. Γίνεται ορατή και αισθητή στους γύρω σου και δεν ισχύει η δικαιολογία .Της  βιασύνης. Τα προβλήματά σου κάτω από το αγαπημένο σου χαλί δεν θα πάψουν να υπάρχουν δια μαγείας. Πόσα ψέματα θα καταχωνιάσεις; Όταν  κάποιος το έχει σύστημα και μονίμως αντί να καθαρίζει τους χώρους του  κρύβει την βρωμιά κάτω από το χαλί  απομονώνεται επειδή καταντάει πλέον βρώμικος ο ίδιος. Άδειος από αλήθειες και καθαρές σκέψεις! Σου προκαλεί απέχθεια  και αποχωρείς. Από την σχέση γνωριμίας, φιλίας και αγάπης. Τον ξεγράφεις! Όλοι  έχουμε από ένα τέτοιο χαλί, της ηθικής και της αξιοπρέπειας, και όποιος κατάφερε στη ζωή του να μην το χρησιμοποιήσει ή να μην το χρειαστεί ,για τα σκουπίδια του ,του αξίζει ένα μεγάλο μπράβο !.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 10:06
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.