Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 13:35

Ηθικά έκπτωτος πλέον ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης Β. Σημανδράκος. Ψήφισε "ναι" στην παραχώρηση εκτάσεων σε εταιρία που εχει αναλάβει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα του φωτοβολταϊκού του 1 mw

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Σημανδράκος επικεφαλής της παράταξης ‘’Κοζάνη Μπροστά’’ στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ψήφισε θετικά στην εκμίσθωση δημοτικής έκτασης 11 στρεμμάτων για την

εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου της «PHOTONOLTAIC ENERGY M.I.K.E.» στο Μαυροδέντρι. Ο Χάρης Κουζιάκης της «Κίνησης Κοζάνη τόπος να ζεις» ζήτησε να εξαιρεθεί ο αντιδήμαρχος από την ψηφοφορία, καθότι η υποψήφια εταιρία είναι η ίδια που έχει αναλάβει να μεταφέρει τις 82 άδειες φωτοβολταϊκών μεταξύ αυτών και για λογαριασμό του κ. Σημανδράκου τα δύο φωτοβολταϊκά ισχύος 1 mw από την ‘’Μάνα νερού’’ Μεσιανής σε δημόσιες εκτάσεις στην περιοχή της Κοιλάδας που όμως ως δημοτικό διαμέρισμα ανήκει στο δήμο Κοζάνης. Ο κ. Κουζιάκης επεσήμανε την πολιτική και ηθική διάσταση του θέματος τονίζοντας ότι «ο κ. Σημανδράκος έχει επιχειρηματικές και άλλες δεσμεύσεις  με την συγκεκριμένη εταιρία» της οποίας το αίτημα πρέπει να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο και ότι «για λόγους αξιοπρέπειας του ιδίου θα πρέπει να εξαιρέσει τον εαυτό του». Ο κ. Σημανδράκος δεν ξέρω εάν κατάλαβε τα λεγόμενα  περί ηθικής, αξιοπρέπειας και σύγκρουσης συμφερόντων,  αλλά δήλωσε ότι «δεν προτίθεται να αυτοεξαιρεθεί της ψηφοφορίας» θεωρώντας ότι πρέπει «να υποστηριχτεί το αίτημα της εταιρίας για παραχώρηση και δεν συντρέχει λόγος σύγκρουσης συμφερόντων ακόμη άλλου κωλύματος  του ιδίου από την συμμετοχή του στην ψηφοφορία».

Ο κ. Σημανδράκος γνωρίζεται με τον κ. Πετρόχειλο της  PHOTONOLTAIC ENERGY M.I.K.E.» από την περίοδο της γνωριμίας  του με τον τραγουδιστή Σ. Ρουβά, ο οποίος συνεργάζεται σε πλήθος εταιριών με τον πρώτο. Όσες φορές ήρθε στην Κοζάνη ιδιωτικώς η δημοσίως ο τραγουδιστής, ο κ. Σημανδράκος ήταν μαζί του σε όλες τις συναντήσεις. Το τι έχει διαμειφθεί ανάμεσα στον κ. Σημανδράκο, τον Ρουβά και τον Πετρόχειλο το γνωρίζουν οι τρείς τους. Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν συζητούν για τραγουδιστικές επιτυχίες και τα σχέδια επί της νυκτερινής σκηνής του κ. Ρουβά. 

Ο κ. Σημανδράκος εργάζεται ως ειδικός επιστήμονας με την ιδιότητα του Γεωπόνου  στο τμήμα Leader της ΑΝΚΟ και στο πλαίσιο του ειδικού νόμου που ισχύει για τους υπαλλήλους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα έλαβε ειδική άδεια από την εργασία του για να αφιερωθεί απρόσκοπτα στα καθήκοντα του αντιδημάρχου.

Κι ενόσω τελεί υπό το ειδικό καθεστώς της εργασιακής διευκόλυνσης, με δημοσιεύματα του φροντίζει να ενημερώνει το κοινό για διάφορες επιχειρηματικές του πρωτοβουλίες.

Τον Αύγουστο του 2020 ανακοίνωσε   ότι συμπράττει επιχειρηματικά με τον Ι. Παπαϊορδανιδη ιδρύοντας εταιρία με στόχο να προσφέρει Μελέτες – Προγράμματα, Εμπορία αγροτικών εφοδίων, κι να χρόνο μετά τον Σεπτέμβριου 2021 ανακοίνωσε και πάλι ο ίδιος ότι η ως άνω εταιρία εταιρία  ενώνει τις δυνάμεις τις με άλλη εταιρία του χώρου για έργα στον τομέα εφοδίων και λιπασμάτων. (κλικ εδω) και (κλικ εδώ

Όμως ο κ. Σημανδράκος ορισμένες επιχειρηματικές του πρωτοβουλίες τις κρατά επτασφράγιστο μυστικό, όπως η ίδρυση της προσωπικής εταιρίας ΙΚΕ και η επένδυση του σε δύο φωτοβολταϊκά ισχύος 1 mw στην Μεσιανή, γεγονός που  έγινε γνωστό από την εφ. Πρωινός Λόγος.

Παραθέτουμε ορισμένες ημερομηνίες προκειμένου το αναγνωστικό κοινό να βγάλει τα συμπεράσματα του.  Ψάχνοντας τα δημοσιεύματα βρήκαμε ότι ο κ. Σημανδράκος την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 με την ιδιότητα του αντιδημάρχου του Δήμου Κοζάνης συναντήθηκε με τον τραγουδιστή Σάκη Ρουβά ο οποίος επισκέφτηκε την Κοζάνη, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα ακόμη και Αθηναϊκών ΜΜΕ «ήρθε στην Κοζάνη για να προωθήσει επενδύσεις φωτοβολταϊκών πάρκων στη Δυτική Μακεδονία στις οποίες συμμετέχει σε συνεργασία με την εταιρεία Kiefer». (κλικ εδώ) 

Μια βδομάδα μετά την Παρασκευή  10 Ιουλίου 2020 όλως τυχαίως,  δημοσιεύεται στο ΓΕΜΗ η σύσταση της εταιρίας GEOFASMA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. με αντικείμενο εκτός των άλλων ΚΑΔ την παράγωγη ηλεκτρικού ρεύματος με μοναδικό ιδρυτή και διαχειριστή τον αντιδήμαρχο του Δήμου Κοζάνης κ. Ε Σημανδράκο. (επισυναπτόμενο αρχείο) 

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2020 ο αντιδήμαρχος Σημανδράκος κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την παραχώρηση εκτάσεων σε εταιρίες του κ. Πετρόχειλου και συμφερόντων Ρουβά από υπερβάλλοντα υποστηρικτικό ζήλο προς την εταιρία που εκπονεί την επένδυση του και  σε έξαλλη κατάσταση δεν δίστασε να κινηθεί απειλητικά εναντίον κατοίκων του Μαυροδενδρίου που ζήτησαν από το σώμα να σταματήσει την παραχώρηση των δημοτικών εκτάσεων για φωτοβολταϊκά στην συγκεκριμένη εταιρία. (κλικ εδώ)

Στις 23-09-2020 η Εταιρεία του αντιδημάρχου Σημανδράκου  «GEOFASMA Μ.Ι.Κ.Ε.», ζητά από το Δασαρχείο Κοζάνης, την έγκριση για την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού   σε έκταση 6.204,05 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «ΜΑΝΑ ΝΕΡΟΥ» και στις 15-12-2020 υπάρχει θετική πρόταση - εισήγηση του Δασαρχείου Κοζάνης ενώ στις 24/12/20 έχουμε την τελική απόφαση έγκρισης αδειοδότησης από την Αποκεντρωμένη διοίκηση. (επισυναπτόμενο αρχείο)

Στις 19 Απριλίου 2021 ο Σημανδράκος με την υπόλοιπη παρέα στο Δήμο Κοζάνης (Μαλούτας Μιχαηλίδης), όταν ο Λ. Ιωαννίδης έφερε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των δικαστικών μέτρων της εταιρίας συμφερόντων Πετρόχειλου κλπ. εναντίον της εφημερίδας ‘’Πρωινός λόγος’’ για τις αποκαλύψεις της τελευταίας, η συνεταιρική τριάδα με μια φωνή τάχθηκε στο πλευρό της εταιρίας λέγοντας ότι  «η δικαστική  προσφυγή της εναντίον της δημοσιογράφου και της εφημερίδας ..αποτελεί κίνηση αξιοπρέπειας και υπευθυνότητας….. και ότι τα όρια της ελευθερίας του ενός με τα όρια της ελευθερίας του άλλου όταν συγκρούονται προσδιορίζονται…. από τα αρμόδια όργανα». (κλικ εδω)

Τελικά ο κ. Σημανδράκος και πάλι από υπερβάλλοντα υποστηρικτικό ζήλο προς τού επενδυτικό έργο της εταιρίας του κ. Πετρόχειλου που έχει αναλάβει ταυτόχρονα και την διεκπεραίωση του δικού του  φωτοβολταϊκού έργου του  από την «Μανα νερού» στην περιοχή της Κοιλάδας, υποστήριξε με την ψήφο του την νέα παραχώρηση εκτάσεων στην περιοχή Μαυροδενδρίου.

Στις 7 Μαρτίου 2021  γράφαμε (κλικ εδω) ότι οι τρείς αιρετοί του δήμου Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος επικεφαλής δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑΚυριάκος Μιχαηλίδης, επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Μετάβαση για το Δήμο Κοζάνης" και  Ευάγγελος Σημανδράκος, Αντιδήμαρχος  επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Κοζάνη Μπροστά» είναι βαριά εκτεθειμένοι με τις επενδύσεις τους στο θέμα των φωτοβολταϊκών πάρκων. Σημειώναμε επίσης ότι είναι ερευνηταίο για το  εάν κινήθηκαν κι από κοινού οι ίδιοι η τα μέλη των οικογενειών τους  στην σύσταση εταιριών και εξασφάλισης άδειας φωτοβολταϊκού σε επένδυση που πραγματοποιεί γνωστή εταιρία, ενώ την ίδια ώρα από τις θέσεις ευθύνης και ισχύος που διαθέτουν στο δημοτικό συμβούλιο διαφωνούσαν σθεναρά στα αιτήματα εκπροσώπων και πολιτών των τοπικών κοινωνιών που σχετίζονταν με την τοποθέτηση ΑΠΕ της ίδιας εταιρίας σε κοινότητες του Δήμου Κοζάνης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πράξη των τριών συνεταίρων στο δήμο Κοζάνης στο ηθικό κομμάτι της πολιτικής και του αυτοδιοικητικού προσώπου είναι κατάπτυστη. Eπί θητείας Π. Κουκουλόπουλου και Λ. Ιωαννίδη δεν υπήρχε περίπτωση να επιβίωναν έστω και μια ημέρα σε καρέκλα ευθύνης γιατί καταρχήν οι επικεφαλής δεν άφηναν την μύγα να λερώσει το Σπαθί τους. Όμως οι καιροί άλλαξαν και το «Αρχή άνδρα δείκνυσι» "η εξουσία αποκαλύπτει τον χαρακτήρα" που έγραψε ο σοφός Βίας ο Πριηνεύς  έχει απόλυτη συναρμογή στους τρεις συνεταίρους του δήμου Κοζάνης αλλά πιο πολύ στα έργα και τις ημέρες του  αντιδημάρχου Ευ. Σημανδράκου.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 10:37
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.